Правителството е непреклонно за промяна на сроковете за прилагане на

...
Правителството е непреклонно за промяна на сроковете за прилагане на
Коментари Харесай

Засега властта е непреклонна за наредбата за касовите апарати

Правителството е неумолимо за смяна на периодите за използване на Наредба 18 за касовите апарати и софтуерите за ръководство на продажбите. Въпреки това диалозите по нейното използване не престават.

По-късно през днешния ден финансовият министър Владислав Горанов ще одобри представители на сектор Хотелиерство и ресторантьорство, които желаят поредна пролонгация и се заканиха да стачкуват с жълти жилетки пред Народното събрание. За компаниите, регистрирани по Данък добавена стойност, наредбата влиза в действие на 31 януари. Тези дни 

" Все още не разбирам какъв е казусът на търговците и ресторантьорите с използването на Наредба 18 ", съобщи финансовият министър Владислав Горанов по време на 14-та среща на бизнеса с държавното управление. Той призна, че наредбата е основала проблеми за огромните компании, само че не и за дребните търговци. " Ако те споделят, че би трябвало да усилят цените поради новите условия за софтуера, значи до момента са крили Данък добавена стойност. Това ме прави убеден, че Наредба 18 работи ", разяснява Горанов.

По тематиката се включи и министър председателят Бойко Борисов. " Всички желаеме сивият бранш да излезе на ярко. Но виждам необичайно държание. Всеки споделя къде е страната? Когато тя тръгне да извърши своята задача, става огромен проблем. Не желаете да има Наредба 18, а желаете бележки в ресторанта ", съобщи Борисов. И за следващ път даде образец с " новаторския бизнес ", на който сървърите били в Макао и данъчните не можели да ревизират оборотите. " Във Виена без касова записка не можеш и да си помислиш ", сподели Борисов.

Според него по същата причина била и съпротивата против тол-таксите. " Или желаеме да изсветлее бизнеса, или да си останем по този начин, както е било 10 години ", сподели министър председателят.

Борисов засегна и тематиката за създаването на държавния ВиК холдинг, която също провокира силни критики:  " Над 70-годишни са водопроводите, кое по-напред да се ремонтира. Трябва смяна и към отношението към водата - по селата чешми текат, с цел да не замръзнат. Кой пести вода? "

 
Източник: segabg.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР