Правителството актуализира състава на Централния епизоотичен съвет към Министерския съвет,

...
Правителството актуализира състава на Централния епизоотичен съвет към Министерския съвет,
Коментари Харесай

Дончев начело при борбата срещу чумата по свинете

Правителството актуализира състава на Централния епизоотичен съвет към Министерския съвет, заяви пресслужбата на кабинета. 

Председател на Съвета е заместител министър-председателят Томислав Дончев. Заместник-председател е министърът на земеделието, храните и горите Десислава Танева, а секретар - изпълнителният шеф на Българската организация по сигурност на храните доктор Дамян Илиев. Членове на Съвета са министрите на вътрешните работи, на защитата, на финансите, на опазването на здравето, на превоза, осведомителните технологии и известията, на околната среда и водите, на стопанската система, прибавиха от Министерски съвет. 

Съветът е основан за образуване, съгласуване и финансово обезпечаване на ограниченията за профилактика, ограничение и очистване на изключително рискови заразни заболявания, чието разпространяване може да аргументи обилни стопански загуби, се прецизира в известието.

Днес стана ясно, че държавното управление хвърля в битката с африканската чума по свитене армията и жандармерията.

Земеделският министър заяви пред медиите, че през днешния ден са пламнали две нови огнища на чумата по свинете. Към момента в страната има 15 такива на инфектирани прасета в персонални стопанства, други 15 диви също са инфектирани. Взето е решение да се дават по 150 лева на ловни дружинки за отстрел на диви прасета в 20-километровата карантинна зона край огнищата. Засилва се контролът на всяка преминаваща кола в карантинната зона. До края на деня от Министерство на околната среда и водите ще оповестят ограничения за битка с чумата в националните паркове.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР