Правителственият сайт стана поредната жертва на зачестилите в последния месец

...
Правителственият сайт стана поредната жертва на зачестилите в последния месец
Коментари Харесай

Правителственият сайт също падна жертва на кибератака

Правителственият уебсайт стана следващата жертва на зачестилите в последния месец хакерски атаки против страници на държавната администрация. За случая оповестиха публично от пресслужбата на Министерския съвет в неделя, без да дават детайлности за естеството на удара или каквито и да е други детайлности. 

Страницата на Министерския съвет в интернет „ www.government.bg “ е краткотрайно недостъпна вследствие на хакерска атака. Предприети са нужните дейности за обезвреждане на офанзивата и възобновяване достъпа до уеб страницата в най-кратки периоди “, гласи късото известие на държавната пресслужба.

Новината за хакерската атака идва месец откакто съветската хакерска формация KillNet нападна 14 интернет страници на български институции. Миналата седмица същата организация пое отговорност и за удара против уеб страницата на Държавна организация „ Разузнаване “ (ДАР).

Към момента няма публична информация KillNet да стоят и зад днешната офанзива.

Предходните удари бяха вид DDoS офанзиви – отвод от услуга в резултат на ориентиране на неестествен трафик на ползване, вследствие на който платформите не устоят на натоварването.   

Експертите изясняват, че поредицата от офанзиви против държавни уеб сайтове е по-скоро с пропагандна цел – изпращане на обръщение и гонене на политическата дестабилизация. На процедура това са страници, играещи ролята на визитка и нападенията против тях не крият основни опасности. Такива обаче може да последват при удар на институции с огромни бази персонални данни, като тези на Национална агенция за приходите и Търговски указател.

Ако обявата е била забавна и потребна за Вас, не пропускайте да ни последвате в обществените мрежи Фейсбук, LinkedIn, Twitter и Instagram, както и да се запишете за E-mail бюлетина ни. За вести, свързани с екологично, обществено и корпоративно ръководство (ESG), посетете профилирания уебсайт ESGnews.bg.
 Economic.bg News Запишете се за нашия бюлетинправителство уебсайт Министерски съвет хакерска атака жертва ПоследниНай-четениКиберсигурност 60 Правителственият уебсайт също падна жертва на хакерска атака Инфраструктура 776 „ Оградата “ по границата с Турция в действителност не е ограда, изясни Шишков Финанси 236 Глобалният дълг от ден на ден тревожи Световната банка Политика 404 „ След като пуснете духа от бутилката, е мъчно да го върнете “ Компании 9384 Първа в света: Amazon изтри $1 трлн. пазарна капитализация Крипто 8274 Обрат на 180°: Binance отхвърли да избавя FTX и срина криптовалутите Политика 5706 Загуба или капан: Какво се крие зад изтеглянето на съветската войска от Херсон? Компании 3776 Мъск предизвести за опцията Twitter да банкрутира Източник: economic.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР