Правителственият Еърбъс, изпратен с решение на кабинета да евакуира блокираните

...
Правителственият Еърбъс, изпратен с решение на кабинета да евакуира блокираните
Коментари Харесай

Мария Габриел: Организираме втори полет за евакуация от Израел

Правителственият Еърбъс, изпратен с решение на кабинета да изтегля блокираните български жители в Израел, кацна доскоро на летище София.

Успяхме безвредно да придвижим първата група българи, евакуирани от Израел, имаме подготвеност да организираме и втори полет, съобщи вицепремиерът и външен министър Мария Габриел, която бе на аерогарата.
-->
С полет на държавния аероплан у нас кацнаха 92 българи и един хърватин, за втората група са записани 68 души. Те са от две групи – едната е на стоматолози, които са били на конференция, а другата група са туристи, изясни още Мария Габриел.

Нямаме поръчки да евакуираме дипломатите и техните фамилии, сподели тя.

Председателят на Народното събрание Росен Желязков, заместник-председателят на Народното събрание Филиз Хюсменова и вицепремиерът и министър на външните работи Мария Габриел посрещнаха на Летище София българите, евакуирани от Израел, които дойдоха с държавния „ Еърбъс ". На борда на самолета беше министърът на превоза и известията Георги Гвоздейков.

" Живея в Израел от 15 години и такова нещо не съм виждала. Беше ужасно ", показа пред Българска национална телевизия Дария Димитрова, която е една от евакуираните българи от Израел. " Има още българи, които не съумяха да се изтеглят, уповавам се държавното управление да изпрати най-малко още един аероплан ", добави тя.

Вицепремиерът Мария Габриел поздрави с " Добре пристигнали " сънародниците ни. Тя заяви, че е призован спешен щаб след началото на спора в Израел.

" Имаме организационна подготвеност да изпратим още един полет до Израел. До момента имаме евакуирани 92-ма българи и един хърватин ", посочи Мария Габриел.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР