Правителствата по света продължават да поръчват потенциални ваксини с надеждата,

...
Правителствата по света продължават да поръчват потенциални ваксини с надеждата,
Коментари Харесай

Има договорка за 300 млн.дози ваксина

Правителствата по света не престават да поръчват евентуални ваксини с вярата, че някоя от тях ще се окаже ефикасна.

Европейската комисия заяви, че е постигнала предварителна договореност с френския фармацевтичен производител Санофи Пастьор (Sanofi Pasteur) за доставка на 300 милиона дози ваксина против Ковид-19.

Комисията отбелязва, че доставките ще бъдат по контрактувани от нея условия. Държавите от Европейски Съюз ще имат опция на основата на този рамков контракт да купуват имунизацията. Споразумението, реализирано през днешния ден, ще влезе в действие, в случай че се потвърди, че имунизацията на посочения производител е годна за приложение.

Междувременно ГлаксоСмитКлайн и Санофи Пастьор оповестиха, че ще доставят 100 милиона дози от пробна ваксина против Ковид-19 на Съединени американски щати.

Съединени американски щати ще провиснал до 2,1 милиарда $ " за създаване, в това число и за клинични тествания, всеобщо произвеждане и доставка на имунизациите ", обявиха двете компании. Санофи ще получи по-голямата част от средствата.

Американското държавно управление има и спомагателна алтернатива за доставка на още 500 милиона дози в дълготраен проект в границите на специфична стратегия за създаване на ваксини.
 
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР