Правителствата на Франция и Румъния ще подпишат в понеделник споразумение,

...
Правителствата на Франция и Румъния ще подпишат в понеделник споразумение,
Коментари Харесай

Франция и Румъния улесняват износа на зърно от Украйна

Правителствата на Франция и Румъния ще подпишат в понеделник съглашение, което разрешава по-голям експорт на зърно от Украйна да доближи до Европа и други елементи на света, каза министърът на превоза на Франция Клеман Бон в неделя, представен от европейската редакция на американския вестник " Политико ".

" Утре ще подпиша съглашение с Румъния, което да позволи на Украйна да изпрати още повече зърно, тъй като това е главен запас за страната и за доста други страни, които се възползват от него ", сподели Бон пред френското радио FranceInter, добавяйки, че зърнените култури ще бъдат изпращани " в Европа и в разрастващите се страни, изключително в Средиземноморието, които се нуждаят от тях за оцеляването си ".

Споразумението има за цел да влияе върху някои от тесните места в пътищата на взаимност на Европейски Съюз с Украйна.

Това идва, откакто предходната седмица съветският президент Владимир Путин заплаши да ограничи износа на зърно през Черно море и съобщи, че по-голямата чат от зърнените култури, напускащи Украйна, зареждат пазара на Европейски Съюз, вместо да отиват в разрастващите се страни.

Бюлетин на английското военно разузнаване в неделя заяви, че " изказванието на Путин не е правилно. Според данни на Организация на обединените нации към 30 % са били доставени на страни с ниски и междинни приходи в Африка, Близкия изток и Азия. "

Министерството на защитата на Обединеното кралство добави, че " Русия следва умишлена тактика за дезинформация, защото се стреми да отклони виновността за проблемите с продоволствената неустановеност, да дискредитира Украйна и да сведе до най-малко съпротивата против нейната инвазия ".

Министър Бон сподели, че сделката с Румъния ще обгръща износа " по река, море и суша ".

" Горд съм, че посредством европейски дейности, посредством намиране на сухопътни коридори, успяхме съвсем да се върнем на същото равнище на експорт на зърно, което Украйна имаше преди войната ", сподели Бон.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР