Правилното регулиране на седалката е решаващо не само за безопасността

...
Правилното регулиране на седалката е решаващо не само за безопасността
Коментари Харесай

Полягването в колата може да бъде животозастрашаващо

Правилното контролиране на седалката е решаващо освен за сигурността на лидера. Това важи също толкоз и за пътническата страна, изясняват специалистите въз основа на настоящи краш проби.

„ Те демонстрират доста впечатляващо какво въздействие оказва самостоятелното пригаждане на позицията на сядане върху следствията от акцидент, ” - споделя Андреас Шойбле, откривател на произшествия в DEKRA и специалист по биомеханика - „ Ако седите в неверна позиция, отбраната, обезпечена от защитния колан и въздушната възглавница, значително се губи. “

Проведени са три краштеста три идентични транспортни средства, всяко с три разнообразни по мярка манекена. На борда са били мъжки манекен (175 см висок, 78 кг тегло), женски (154 см, 52 кг) и първообраз от производителя Humanetics. (161 см, 73 кг) представляващ стара жена с променено систематизиране на телесната маса.

Краш тестванията са разкрили обилни разлики в следствията от случая, изключително от страната на пасажера. В междинната седяща позиция мъжкият манекен демонстрира положително взаимоотношение на системата за задържане, състояща се от защитен колан и въздушна възглавница. За женския най-хубавата позиция за сядане би била по-висока и доста по-напред. В случая на възрастния женски манекен, по-ниският център на тежестта го кара манекена да потъне повече в седалката, тъй че да се гмурка под набедрения колан при положение на удар.

„ Това по този начин наречено „ гмуркане “ се усеща и когато облегалката е сложена прекомерно легнала “ - изяснява специалистът - "Нито раменният колан, нито набедреният колан могат да упражнят задържащия си резултат до нужната степен. Направо казано – полягването е животозастрашаващо за пасажерите при злополука. "

И още едно предизвестие, изключително значимо съгласно Шойбле - „ Ако пасажерите слагат краката си на арматурното табло, това може да аргументи съществени пострадвания при положение на случай. Ако въздушната възглавница се разгърне в това състояние, коленете ви ще бъдат хвърлени в посока към главата ви, надбедреният колан няма захващане върху тазовите кости и може да проникне надълбоко в корема. Важно е краката ви да останат долу в пространството за краката. "

И по този начин, какво е вярното контролиране на седалката от страната на пасажера съгласно специалистите? „ В надлъжна посока седалката би трябвало да се контролира единствено толкоз обратно, че дистанцията сред коленете ви и жабката да е необятно към три пръста “, споделя Шойбле - „ Височината на седалката, която се контролира в доста модерни транспортни средства, също е значима. „ Тук важи същото като за лидера - равнището на очите е към половината по предното стъкло. “

Облегалката би трябвало да е допустимо най-изправена, тъй че раменете да са в контакт с нея. Що се отнася до регулирането на облегалката за глава, специалистът от Dekra поучава: „ Разстоянието сред облегалката за глава и главата би трябвало да е допустимо минимум. Горният борд на облегалката за глава би трябвало да е много високо, в идеалния случай на равнището на темето. "
Източник: auto-press.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР