Правилата за местните избори на 29 октомври предвиждат 6-месечна уседналост.

...
Правилата за местните избори на 29 октомври предвиждат 6-месечна уседналост.
Коментари Харесай

Местните избори: На места ще се гласува с до четири бюлетини

Правилата за локалните избори на 29 октомври плануват 6-месечна уседналост. Секции не се разкриват в чужбина. Експерти сигнализират, че тук-там ще се гласоподава с четири бюлетини. Има опасения, че смесеният избор с хартия и машина ще затрудни страната.

Подготовката за изборите в Ябланица към този момент е почнала, с нея и терзанията. Комисия към този момент е проверила уседналостта на локалните поданици - кой има право на глас.

От ЦИК срещнаха Румен Радев с техническите и логистичните особености

На територията на град Ябланица има три изборни секции. За да може да се гласоподава в една от тях, трябват най-малко 6 месеца уседналост. Това значи да се извърши регистрация до 29 април.

На тези избори още веднъж ще гласуваме и с хартия, и с машина. Но ще е доста по комплицирано, споделят специалистите и дават образец със село Долни Лозен до София.

Сред политическите водачи с най-висока поддръжка са Бойко Борисов, Корнелия Нинова и Костадин Костадинов

„ Ще се гласоподава за кмет на селото, за областен кмет, за кмет на София и за общински съвет, а там има и преференции. Това по две - за машина и с хартия. Последният избор ще ни се стори детска ария “, разяснява Стефан Манов от Обществения съвет към ЦИК.

Изходът е незабавна смяна в Изборния кодекс и гласоподаване единствено по един метод, споделят специалистите.

Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР