Прави впечатление, че г-н президентът се опитва да изземе функциите

...
Прави впечатление, че г-н президентът се опитва да изземе функциите
Коментари Харесай

Венко Сабрутев, ПП: Президентът не трябва да сменя политиката на България на 180 градуса

„ Прави усещане, че господин президентът се пробва да изземе функционалностите на Народното събрание. Ние в 48-ото Народно събрание взехме извънредно ясно решение. Най-висшият орган на ръководство на страната взе решение по отношение на даването на оръжие за Украйна. И президентът, и служебният кабинет, следва да се съобразят с това решение. Не би трябвало да се сменя политиката на България на 180 градуса, единствено през тези два месеца на ръководство на длъжностен кабинет. “

Така Венко Сабрутев от „ Продължаваме промяната “ разяснява позицията на президента Румен Радев по отношение на военната помощ за Украйна.

 
Позицията на президента е извънредно странна. Меко казано, странна. От една страна, той приказва за мир, въпреки това е срещу глобите и срещу даването на оръжие. Как бихме могли да спрем големия агресор, който нападна една братска, славянска страна – Украйна, в случай че ние не им наложим нужните наказания и не предоставим оръжие на Украйна да може да пази суверенната си територия?
 „ Големите европейски медии ни оповестиха за спасителите на Украйна. Какво се пробва господин президентът да направи с тези си изявления “, пита Сабрутев.

 „ Ако ние спрем да предоставяме оръжие, ние подсигуряваме това, че Украйна ще загуби войната. Ако ние не наложим спомагателни наказания на Русия, това значи, че войната наложително ще продължи. Защото, когато има финансиране, има оръжие и има война. Когато няма пари – няма война. Много е просто “, изясни той.

Аз съм „ за “ президентът и служебният кабинет да съблюдават решенията на Народното събрание, безапелационен е представителят на „ Продължаваме промяната “.

Ето по какъв начин той изясни за какво от неговата групировка се опълчват на декларираното от президента желание за несъгласие на европейските наказания във връзка с нуклеарната енергетика, в случай, че до момента в който бяха на власт, от Политическа партия желаеха дерогация за съветския нефт:

 
За да има България нужния интервал, с цел да може рафинерията в Бургас да се настрои да преработва повече от 50% неруски недопечен нефт. Докато, когато приказваме за нуклеарното гориво, България е почнала диверсификация на доставчиците. И България би могла да купува свежо нуклеарно гориво от други страни, а не от Русия. Разбира се, това нещо го обсъждахме в Народното събрание, приехме доста ясно решение.
 „ Просто господин президентът би трябвало да следва взетите решения от най-висшия орган на страната – Народното събрание. Ние не сме президентска република. Ние сме парламентарна република “, съобщи Сабрутев.

„ И да, сега има политическа турбулентност, само че това не би трябвало да се употребява от настоящи властимащи, с цел да трансформират политиката на страната. Защото още веднъж ще подчертая: политиката на страната се дефинира от Народното събрание, а не от президента “, удостовери той.

Цялото изявление вижте във видеото.
Източник: euronewsbulgaria.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР