Правенето на коалиция е пазарлък. Това заяви в студиото на

...
Правенето на коалиция е пазарлък. Това заяви в студиото на
Коментари Харесай

Хаджигенов: Дончева поиска, но й бе отказано

Правенето на коалиция е пазарлък. Това съобщи в студиото на " Денят стартира " по Българска национална телевизия Николай Хаджигенов от " Изправи се! Мутри вън ". Той разяснява повторното присъединяване на водача на " България 21 " Татяна Дончева в политическата групировка на изборите на 11 юли.

Уточни, че това, което е поискала Дончева, й е било отказано, само че все пак тя остава в обединението.

" Правенето на коалиция е тип пазарлък. За страдание, от време на време излиза от рамките на естественото или най-малко от моето схващане за нормалност, само че това е мой проблем ", съобщи Николай Хаджигенов.

Според него смяна в обединението " Изправи се! Мутри вън " няма.

" Това, което е поискала в Българска социалистическа партия и беше озвучено от госпожа Нинова, беше поискано и при нас. Тя беше в обединението и предходния път. Това, което направихме в този момент, е че репликирахме обединението. Отново. Без никаква смяна, позитивна, в никаква посока. Това, което беше, това е и в този момент - нищо повече.И да не пречи. Търгашите и освен в политиката, желаят всичко. Наша работа е да не им дадем ", разяснява Хаджигенов.

Премахването на политическите съперници, прекъсването на кражбите в разнообразни браншове е явна цел, разяснява още Хаджигенов.

" Да обясниш на някакви хора, че има по-важни неща от тяхното персонално щение, от тяхното персонално его или от техните персонални фантазии, е комплициран развой. Това се видя апропо и в 45-ото Народно събрание. За да се случи нещо свястно и градивно в името на народа и в изгодата на народа би трябвало да се направи нещо друго - да загърбиш дребните си персонални ползи или по-едрите си политически ползи. Това е повода и за неуспеха на 45-ото Народно събрание - не можаха да ги загърбят ", съобщи той.

По тематиката за подслушванията, Хаджигенов съобщи, че от прокуратурата не чака нищо свястно и чака да прави това, което е правила до момента - " да крие ръководещите и да крие личните си далавери ". Според него, служебният вътрешен министър е дал сериозна поръчка това да спре.

" Този вид подслушвания са закононарушения. Същевременно на тях им е предадена официална правда. Това е голям проблем у нас, голяма част от СРС-ата работят по този метод. Сигурно е, че има позволение за подслушванията ", добави съпредседателят на коалиция " Изправи се! Мутри вън! "

По думите му, в страната се крадат милиарди и това е налице в разнообразни браншове, измежду които енергетиката, земеделието и спорта. Заради пандемията от ковид ситуацията се е влошило.

" Ще ви дам образец по какъв начин се краде в спорта - с едни и същи документи се взе участие във всички вероятни стратегии плюс се регистрира директното финансиране на спортната федерация и това е за всеки един спорт без изключение ", разяснява Хаджигенов.

Като приоритет в полтическите си цели Хаджигенов сложи преди всичко прекъсването на кражбите. Друг приоритет е връщането на вложителите, което ще стане като се обезпечи правораздаване и правдивост, което е измежду главните цели на коалиция " Изправи се! Мутри вън! ".

По думите му, съдът е относително добре работеща институция и има потребност от " фини настройки " в законодателството по избрани тематики. Прокуратурата обаче има потребност от голяма промяна, която не е осъществявана от основаването ѝ.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР