Прага. Извънредното положение въведено в Чешката република на 25 ноември

...
Прага. Извънредното положение въведено в Чешката република на 25 ноември
Коментари Харесай

ТАСС: В Чехия извънредното положение приключва, но затягат контрола на мерките

Прага. Извънредното състояние въведено в Чешката република на 25 ноември за 30 дни, завършва в събота в 23:59 часа (00:59 часа неделя българско време). От неделя управляващите имат намерение доста да затегнат контрола върху спазването на епидемиологичните ограничения за сигурност в републиката, което ще помогне за битка с разпространяването на коронавирусна зараза. Това заяви за ТАСС източник, непосредствен до вицепремиера и министър на опазването на здравето на страната Властимил Валек.

„ Предишното държавно управление на някогашния министър-председател Андрей Бабиш вкара изключително състояние в републиката на 25 ноември за 30 дни, който новият Министерски съвет на министър-председателя Петер Фиала реши да не продължава на фона на известно усъвършенстване на епидемиологичната обстановка. Съществуващата правна рамка разрешава ефикасна битка с разпространяването на ковид. Властите доста ще затегнат контрола върху спазването на ограниченията за епидемиологична сигурност ", сподели министърът. Той акцентира, че нарушителите ще бъдат подведени под административна и наказателна отговорност.

Според източника управляващите не изключват опцията за връщане на изключителното състояние, в случай че епидемиологичната обстановка в републиката се утежни.

В Чехия в неделя за жители, които са приключили имунизацията си, заведения за хранене, кафенета и питейни заведения ще възобновят работата си както нормално. Забраната за консумация на алкохолни питиета на публични места ще отпадне.

За интервала на изключителното състояние полицията е записала 4356 нарушавания на ограниченията за епидемиологична сигурност в страната. Към момента са наложени административни наказания под формата на санкции на 850 извършители. Случаите на останалите се преглеждат от съответните органи.

Превод и редакция: Юлиян Марков

Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР