Праг от 7 процента на конвенционалните биогорива, произведени от зърнени

...
Праг от 7 процента на конвенционалните биогорива, произведени от зърнени
Коментари Харесай

Депутатите наложиха праг от 7 % на конвенционалните биогорива в транспорта


Праг от 7 % на стандартните биогорива, създадени от зърнени или енергийни култури, отглеждани върху аграрни земи в крайното ползване одобриха депутатите при второто четене на Закона за силата от възобновими източниици. На пропагандатор, който предлага на пазара течни горива от нефтен генезис в нарушаване на условията, ще се постанова санкция в размер на 50 000 лв. или имуществена глоба в размер на 100 000 лв..

Според измененията, биогорива от ново потомство „ вид А “ са такива, които се създават от водорасли, плява, шушулки, орехови черупки, животинска тор и наслойка от филтриране на отпадъчни води. Биогоривата от новото потомство „ вид Б “ са биогорива, създадени от употребявано олио за готвене или скотски мазнини. За биогоривата от новото потомство „ вид А “ се дефинира национална цел от 0,05-процентни пункта енергийно наличие от наложителния дял на силата от възобновими източници във всички типове превоз.

Освен това се планува от 1 април 2019 година лицата, които пускат на пазара течни горива от нефтен генезис за превоза, да оферират на пазара за дизелови мотори горива със наличие на биодизел от най-малко 6 % обемни, като най-малко 1 % обемен да е биодизел от горива от ново потомство. Това взеха решение депутатите с измененията на второ четене на Закона за силата от възобновими източници.

Източник: 3e-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР