ПП твърди, че служебното правитеслсто възстановява модела ГЕРБ-Стоян Мавродиев в

...
ПП твърди, че служебното правитеслсто възстановява модела ГЕРБ-Стоян Мавродиев в
Коментари Харесай

ПП пита дали служебното правителство възстановява модела ГЕРБ-Стоян Мавродиев в ББР - Политика

ПП твърди, че служебното правитеслсто възвръща модела ГЕРБ-Стоян Мавродиев в ББР.

В известие до медиите от Политическа партия декларират, че чакат промяна на  Надзорния съвет на ББР:

" Продължаваме промяната " следи с паника дейностите на служебното държавно управление по възобновяване на остарели модели на ръководство на ГЕРБ. Последното е обвързвано със сигнала, който българският дребен и междинен бизнес получава от желанията на служебния министър Пулев за промяна на състава на Надзорния съвет на ББР и серия негови погрешни внушения, че банката не действа дейно. "

Имаме най-малко срещу дейностите на служебното държавно управление, които могат да върнат модела ГЕРБ в банката:

• Кирил Петков, още като длъжностен министър на стопанската система, разгласи, че 8 компании са получили близо 1 милиарда лева от държавната банка под формата на едри заеми, като над 500 млн. лева са отишли при сдружения, свързвани с депутата от Движение за права и свободи Делян Пеевски. Останалите са дадени на Румен Гайтански – Вълка и други

• Отпуснатият от някогашния шеф на ББР Стоян Мавродиев и необслужван заем от 150 млн. лева е даден на прокуратурата. Неизпълнението на заема ощетява страната с 9.5 млн. лева

• От началото на 2022 година ББР непосредствено е подкрепила над 90 нови дребни и междинни предприятия, с дъщерните сдружения техният брой надвишава 250. За съпоставяне, за предходните 4.5 години общият брой на нови кредитополучатели в банката е 64. Противно на направените внушения, доверието в дребния и междинен бизнес в ББР е възобновено. Благодарение на дейностите на Промяната, към този момент няма потребност да познаваш човек в ББР, с цел да получиш заем.

• Служебният министър може да желае да написа слаб 2 на ББР, само че престижът на интернационалната кредитна организация Fitch споделя тъкмо противоположното: ББР отбрани позитивен рейтинг BBB, което е допустимо най-високият рейтинг за банка.

• По време на ръководството на Политическа партия ББР излезе на облага от 20 млн. лева за първото тримесечие, съпоставено с 5 млн. лева загуба за същия интервал на 2021 година

• Приета беше обновена тактика на Банката за интервала 2021-2023 година Тя е фокусирана върху връщането на банката към задачата ѝ в поддръжка на микро, дребния и междинния бизнес и включва предел на финансиране до 5 млн. лв..

• Дали внушението, че ББР не се оправя добре, не е крачка към възобновяване на остарелия модел на ръководство на ГЕРБ и Стоян Мавродиев? Със прекъсването на промените в ББР, въведени от кабинета Петков, може още веднъж да се промъкне приятелският кръг на остарелия модел.

• Това е следващият опит на служебното държавно управление да анулира промени, стартирани от „ Продължаваме промяната “, с заплаха от връщане на остарели схеми на ГЕРБ.

• ББР прекомерно дълго беше касичка на клуба по ползи на Борисов. Промяната спря безконтролното разпределяне на големи заеми с неразбираеми обезпечения от ББР в интерес на клиенти и планове с неприкрит политически тил. Не би трябвало да позволяваме корупционните схеми да овладеят страната още веднъж. Затова изборът на 2 октомври е да се върнем обратно или да продължим смяната!

Парламентарни избори 2022 година

Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР