Познаваме Клаудия Кардинале като една от емблемите на световното кино

...
Познаваме Клаудия Кардинале като една от емблемите на световното кино
Коментари Харесай

Улица в Тунис ще носи името на Клаудия Кардинале

Познаваме Клаудия Кардинале като една от емблемите на международното кино на 20 в. Добива известност, когато снима в Италия, Франция и Холивуд с най-големите режисьори, продуценти и артисти. Тя е родена и израснала в Тунис в фамилията на железничар със сицилиански корени и детската и мечтае да стане учителка и да образова децата от Африка, само че животът й поема в друга посока, а с днеша дата получава редица самопризнания.

Голямата кинозвезда Клаудия Кардинале участва на откриването на улица, кръстена на нейно име, наоколо до тунизийската столица Тунис. Актрисата акцентира своята обвързаност към родната си страна, чието възприятие за гостолюбие съгласно нея е модел за приемане на мигранти на Запад,  предаде Българска телеграфна агенция.

 
    Вижте тази обява в Instagram.           
 

" За мен е огромна чест, тъй като тук съм родена и съм прекарала детството си ", сподели 84-годишната италианско-тунизийска актриса при започване на церемонията в нейна чест в родния Ла Гулет - пристанищен регион в северното предградие на столицата Тунис.

Видимо възхитена, актрисата танцува под звуците на мелодии, изсвирени от обичаен оркестър, след което получи голям брой дарове, в това число портрети от локални художници. Стенопис с величествен портрет на актрисата беше показан тъкмо преди откриването на плоча с нейно име наоколо до дребната железопътна гара на Ла Гулет.

" Ние доста обичаме Клаудия и тя обича Тунис. Тя се завърна вкъщи. Искахме да я поглезим с улица, която вечно ще носи нейното име ", сподели кметът на Ла Гулет Амел Лимам.

" Пазя доста неща от Тунис в себе си - пейзажите му, хората, възприятието му за гостолюбие, неговата неприкритост. Все още се чувствам  тунизийка ", показа Клаудия Кардинале в изявление преди церемониите, съобщи Българска телеграфна агенция.
В Брюксел към този момент има градина, отдадена на Одри Хепбърн


 
Източник: momichetata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР