Познати ли са ви кулинарни рецепти, в които е включен

...
Познати ли са ви кулинарни рецепти, в които е включен
Коментари Харесай

Как да използваме пшеничен грис в основните ястия

Познати ли са ви кулинарни предписания, в които е включен грис? Навярно подминавате този забавен артикул, тъй като не сте сигурни по какъв начин тъкмо да го вложите в своите творения в кухнята.

Грисът е груба пшенична примес, получена при смилането на твърда пшеница и съставлява златисто-светли гранулирани частици, по-големи от частиците на брашното.

Обикновено се употребява за подготвяне на паста, кускус, каши, тестени произведения и сладкиши с грис, само че можете да употребявате грис, даже в случай че не вършиме толкоз комплицирани неща в кухнята.

Всъщност грисът е съществена храна и е добре да е включен като артикул в килера на всеки, който готви вкъщи.

Трябва също да знаете, че грисът е съставна част с високо наличие на глутен и протеин. Не го бъркайте с полента /каша от варено във вода царевично брашно/, тъй като те са разнообразни на усет (а и полентата е без глутен)! Вероятно ще намерите грис в кварталния си магазин за хранителни артикули, тъкмо до универсалното брашно.

Как да употребявате грис?

 Как да използваме пшеничен грис в главните ястия

Грисът е съществена храна в Нигерия. Сваряват го във вода, след което го ядат със супи или яхнии. Освен това кускусът, изработен от грис, е постоянно срещана храна в други елементи на Африка, както и в останалия свят. В европейските страни грисът се употребява и за сладки пудинги.

Тази съставна част се употребява най-често в Италия, само че можете да употребявате грис, даже в случай че не планирате да оформяте домашни ньоки или други тестени произведения. Можете да го опитате в кремове с грис, пудинги, кифлички и даже торти с грис. Грисът се съчетава добре с масло, мляко, яйца, а от време на време и с пармезан.

Пудинг от грис

Пудингът от грис е пудинг вид каша. Задушете грис в мляко или примес от мляко и вода. Също по този начин прибавете захар. Когато е подготвен, изсипете пудинга в дребни купички. Можете да го ядете топъл или леден. Пудингът постоянно се сервира с какао на прахуляк, канела, стафиди, плодове, конфитюр, сироп или настърган шоколад от горната страна.

Пудингът от грис също може да се пече, а не да се вари, и ще се получи консистенция, сходна на оризов пудинг. Ако би трябвало да приготвите доста бърза закуска или десерт, тогава пудингът от грис е образован и апетитен вид!

При приготвянето на самун се твърди, че от дребна част от корав грис, добавена към нормалната примес от брашно, се получава вкусна коричка. Когато вършиме тесто за пица, пробвайте да комбинирате грис и универсално брашно (всяко съответствие ще стане, само че можете да опитате съответствие 2:1, не е прекомерно много).

Грисът ще придаде на тестото спомагателна хрупкавост и ще предотврати залепване. По същия метод можете да употребявате грис теста за тарт или киш.

 Как да използваме пшеничен грис в главните ястия

Като опция на царевичното брашно грисът може да се употребява за набрашняване на повърхността за печене, с цел да се предотврати залепването.

Можете да го употребявате за втвърдяване на супи, яхнии и сосове.

Брашното от грис може да гранясва, в случай че се съхранява навън. За най-хубави резултати го съхранявайте в ледник, когато не го употребявате.

Източник: gotvach.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР