Позицията на Министерството на регионалното развитие и благоустройството е, че

...
Позицията на Министерството на регионалното развитие и благоустройството е, че
Коментари Харесай

МРРБ: Дължимите пари към пътно-строителните фирми трябва да бъдат платени

Позицията на Министерството на районното развиване и благоустройството е, че парите, които дължи страната за изпълнените и признати действия от пътно-строителни компании, би трябвало да бъдат платени. За страдание, към момента търсим законовия метод това да се случи. Това съобщи заместник-министърът на районното развиване и благоустройството Валентин Граматиков на среща с представители на Българска браншова камара „ Пътища “, Камара на строителите в България и Българска браншова асоциация „ Пътна сигурност “.

В диалога присъединяване взеха и заместник-министър арх. Иван Шишков, както и представители на Агенция „ Пътна инфраструктура “ и „ Автомагистрали “ ЕАД. Срещата се организира по отношение на неизплатени средства към пътно строителни компании за осъществени действия по контракти за настоящ ремонт и поддръжка.

В рамките на тази година ще намерим метод, по който да разплатим обезпечените от служебното държавно управление в закона за бюджета още 100 млн.лв. и те ще отидат при Вас, които вършите същинската работа на пътя, увери заместник-министър Граматиков.

По време на полемиката стана ясно още, че сега има усложнения с заплащанията по всички отговорности, свързани с настоящи поправки, защото макар изчерпания бюджет на АПИ, на пътните компании са възлагани действия от предходното управление на организацията.

В хода на диалога бяха разисквани и въпросите, свързани с подготовката за зимно-поддържане на републиканската пътна мрежа.

Участниците се сплотиха към мнението, че с общи старания казусът би трябвало и може да бъде решен. В края на срещата от ББКП показаха мнение, че камарата е в добър разговор с АПИ.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР