Позицията на ГЕРБ е, че Елеонора Митрофанова няма място в

...
Позицията на ГЕРБ е, че Елеонора Митрофанова няма място в
Коментари Харесай

Христо Гаджев, ГЕРБ: Митрофанова да дойде на изложба на руските зверства в Украйна

Позицията на ГЕРБ е, че Елеонора Митрофанова няма място в Народното събрание, освен на откриването, а по принцип няма място в българския парламент. Може би с едно изключение – аз персонално бих желал да я видя като формален посетител на разкриване на галерия на зверствата на съветската войска в Буча, Изюм и на всички места другаде в Украйна. На такава галерия тя би могла да участва.

Това съобщи за Euronews Bulgaria Христо Гаджев от ГЕРБ във връзка абсурда към наличието на посланичката на Руската федерация у нас Елеонора Митрофанова на първото съвещание на новия парламент.

„ Нашата политика по тази линия е много поредна. На 24 февруари първи внесохме декларация, осъждаща съветската война в Украйна. Прекъснахме бюджета, тогава Политическа партия и Демократична България не желаеха изобщо да чуват за войната да взимат, каквото и да е решение “, уточни Гаджев.

„ Първи внесохме предложение за военна помощ за Украйна, само че беше саботирано от Политическа партия и Демократична България “, посочи още политикът от ГЕРБ.
Ако Борисов е отговорен за политиката, която е водил по отношение на Русия в последните 10 години, то по този метод би трябвало да виним и безусловно всички водачи на европейски страни, тъй като позицията им не е била по-различна. Както Германия, Франция и други страни от Европейски Съюз също са водили търговски връзки с Русия и са се опитвали да поддържат някакъв баланс. Ние сме правили безусловно същото, което са правили всички страни в Европейски Съюз.
ГЕРБ няма да се записват на първото съвещание на 48-ото Народното събрание, в случай че на него участва съветската посланичка, удостовери Гаджев.

По думите на Гаджев от ГЕРБ няма да изпращат покана за диалози към партия „ Възраждане “.
Първо, тъй като сме диаметрално разнообразни. Второ, няма да сме ние тези, които ще вкарат „ Възраждане “ във властта. И трето – за разлика от „ Продължаваме промяната “, ние държим да имаме държавно управление, построено към общи полезности и правила.
Относно строителството на „ Балкански поток “, Гаджев разяснява, че заобикалянето на Украйна минава през „ Турски поток “.

„ Въпросът беше от кое място ще се влезе в Европа – дали през България или през Гърция. Имаше вид и за „ Гръцки поток “. Тогава вместо да печелим пари от пренос, щяхме да си плащаме на Гърция даже за личното ни ползване “, акцентира той.

„ Досега практиката е ръководителят на Народното събрание да бъде от най-голямата парламентарна група. Надявам се тази процедура да продължи и до момента “, уточни Гаджев и посочи, че от ГЕРБ към момента не са решили кои ще бъдат предложенията им за управителните органи на Народното събрание.

Във връзка с изнесените през днешния ден от министрите на районното развиване и вътрешните работи данни за нередности при строителството на Автомагистрала " Тракия " по времето на ръководството на Бойко Борисов, при което страната е ощетена с 40 млн. лв., Гаджев съобщи, че не е осведомен със случая и не може да разяснява.

Вижте целия диалог във видеото.
Източник: euronewsbulgaria.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР