Позиция. Сега:Борисов обяви фалшивите новини за заплаха за националната сигурност

...
Позиция. Сега:Борисов обяви фалшивите новини за заплаха за националната сигурност
Коментари Харесай

Преглед на печата

Позиция.

" Сега ":

Борисов разгласи подправените вести за опасност за националната сигурност

Фалшивите вести са опасност за Националната сигурност. Това сподели министър председателят Бойко Борисов във Варна по време на XI летен университет на МГЕРБ " Само истината, не на подправените вести ", предаваБГНЕС.

" Фалшивите вести директно кореспондират с учебника на Комитет за Държавна сигурност (на СССР) за основаване на компромати. В този учебник написа, че би трябвало да се сътвори подобен компромат, че когато засегнатият го чете, самият той да се отврати от себе си ", акцентира Бойко Борисов.

Той изброи няколко подправени вести, които са били тиражирани за него - по какъв начин е купил остров в Гърция, по какъв начин е подарил елмаз за 12.5 млн. $, къща в Барселона, по какъв начин щерка му е фучала с 300 км/час, а тя трябвало да роди в този миг. Борисов напомни и подправената вест за Цветан Цветанов от 2009 година, когато се твърдеше, че очаквал нелегално дете.

Акция.

" 24 часа ":

10 милиона лв. кеш извирали отвред при обиски в парцели на сем. Арабаджиеви

Хотелиерът и брачната половинка му Маринела с обвинявания за незаконна група, оповестиха ги за търсене

Над 10 млн. лева в брой са открити при акцията на профилираната прокуратура в офиси на компании, свързани с търсените предприемачи Ветко и Маринела Арабаджиеви. Това разгласи на брифинг в събота зам.-главният прокурор Иван Гешев.

" Сейфове, кутии от обувки, куфари - пачки извираха отвред. Не помня такова нещо в цялата си кариера. Мащабът е грамаден, не знам в новата история да има сходен случай. Колегите са работили 24 часа.

През нощта се наложи да търсим броячни машини от Българска народна банка. Според нас това не са всички пари ", сподели Гешев. В петък заран прокурори и следователи започнаха обиски в домове, офиси, банки и хотелите на сем. Арабаджиеви.

Разследване.

" Монитор ":

Затвариха пътя София-Своге, вземат проби от асфалта

Започна вземането на проби от асфалта на пътя палач край Своге, посредством фрезоване на износващия пласт.

От Националната следствена работа вземат пробите, с цел да се изготвят нужните за следствието експертизи след тежката злополука в събота, при която починаха 17 души.

" В момента правим динамичен оглед на местопроизшествието. Това значи, че с изключение на, че фиксираме нещата, по този начин както ги виждаме, взимаме и проби от асфалтово покритие. Изследваме и дълбочинно самата основа, с цел да може тези проби да ги изследваме както за първокласен, по този начин и за количествен състав на вложените материали в асфалтовото покритие и в цялата основа, с една дума: дали са спазени всички нужни софтуерни процеси и дали са вложени всички нужни материали по спецификация, по този начин както е било по задание ", изясни зам.-главният прокурор и началник на следствието Борислав Сарафов. Следователите бързали с взимането на пробите, с цел да може пътят да се освободи и да бъде ремонтиран.

Данъци.

" Сега ":

Данъците за колите ще се считат по нов метод

Дaнъцитe за леките коли да се пресмятат по нова формула, предлага Министерството на финансите. МФ е подготвило план за законови промени, които ще доведат до лeĸo пoвишeниe нa дaнъцитe нa пo-cтapитe коли и до лeĸo нaмaлeниe за нoвитe.

Облагането зависи от мoщнocттa и възpacттa нa вoзилoтo, припомя Money.bg. Cyмaтa, ĸoятo ce плaщa зa мoщнocт, ce oпpeдeля oт Oбщинcĸия cъвeт, само че в гpaници, oпpeдeляни от Hapoднoтo cъбpaниe. Прилага се и коефициент за възpacттa нa транспортното средство, като в този момент cтapитe плaщaт пo-мaлĸo.

МФ предлага промени, които имат по-екологична устременост - притежателите на МПС-та, които са остарели и замърсяват повече, ще заплащат по-високи данъци.

Ето какво е предлагането на МФ:

дo 55 kW вĸлючитeлнo - oт 0,34 дo 1,20 лева зa 1 kW;

нaд 55 kW дo 74 kW вĸлючитeлнo - oт 0,54 дo 1,62 лева зa 1 kW;

нaд 74 kW дo 110 kW вĸлючитeлнo - oт 1,10 дo 3,30 лева зa 1 kW;

нaд 110 kW дo 150 kW вĸлючитeлнo - oт 1,23 дo 3,69 лева зa 1 kW;

нaд 150 kW дo 245 kW вĸлючитeлнo - oт 1,60 дo 4,80 лева зa 1 kW;

нaд 245 kW - oт 2,10 дo 6,30 лева зa 1 kW.

Cлeд ĸaтo е ясна сумата за мощността, която вcяĸa oбщинa ще дефинира в заложения " кулоар ", тя ще се yмнoжaвa със следния кoeфициeнт зa възpacт:

зa нaд 20-гoдишни - х1,1

за 15-20 година - х1

мeждy 10 и 15 година - х1,3

мeждy 5 и 10 година - х1,5,

до 5 година - х2,3x.

Отчет.

" 24 часа ":

Павлова: Чрез европредседателството успяхме трайно да променим имиджа на България

Чрез Българското председателството на Съвета на Европейски Съюз успяхме да реализираме задачата си - радикално и трайно да променим имиджа на страната ни. Бяхме жигосани като корумпирана, бедна и неможеща страна, само че показахме, че имаме капацитет и подготвеност да бъдем балансьор, водач, да отстояваме позиция по значимите европейски тематики. Това разяснява министърът на Българското председателство на Съвета на Европейски Съюз Лиляна Павлова пред участниците в ХI Летен университет на МГЕРБ. Тя бе безапелационна, че позитивните резултати са реализирани, макар множеството подправени вести, предшестващи председателството ни. Това оповестиха от ГЕРБ.

" С манипулативни изказвания имаше опити да се внуши, че не можем да се оправим с тази виновна задача, че не сме на висотата на тази позиция ", напомни министърът в подтекста на мотото на политическата академия - " Само истината, не на подправените вести ".
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР