Позиция на кмета Илко Стоянов по казус, който ще засегне

...
Позиция на кмета Илко Стоянов по казус, който ще засегне
Коментари Харесай

Позиция на кмета Илко Стоянов по важен обществен казус! Заради разпореждане на ДНСК бъдещето на 500 деца -спортисти от Благоевград застрашено...

Позиция на кмета Илко Стоянов по проблем, който ще засегне директно развиването и бъдещето на над 500 деца спортисти и техните фамилии, само че в действителност ще засегне и цялата общност в Благоевград.

Уважаеми съграждани,

Трябва да ви срещна с един проблем, който ще засегне директно развиването и бъдещето на над 500 деца спортисти и техните фамилии, само че в действителност ще засегне и цялата общност в Благоевград.

Вследствие на една неразбираема преписка от ДНСК, която е на директно послушание на Министерство на регионалното развитие, ми се подрежда Община Благоевград да не употребява постройките, находящи се в парк „ Македония “ (бившите казарми), в които досега локални спортни клубове упражняват своята подготвителна активност.

През месец октомври 2022 година, безусловно в последния миг, с решение на Общински съвет, успяхме да осъществим уговорката си към страната, като сменихме предназначението на постройките в парк „ Македония “ (бившите казарми), които са благосъстоятелност на Община Благоевград, без да бъдат осъществявани каквито и да е строително-монтажни работи. Последваха голям брой писма от регионалния шеф и от Министерство на регионалното развитие, като на всяко едно от тях Община Благоевград отговори, че е изпълнила своите задължения и няма по какъв начин страната да има искания за терена и постройките. Очевидно, регионалният шеф е останал неудовлетворен от този факт, тъй като е подал сигнал в РДНСК - Благоевград. След инспекция на РДНСК – Благоевград беше открито, че няма никакви позволени нарушавания.

Явно неудовлетворен и от този факт, регионалният шеф е подал отново сигнал, този път в ДНСК - София. Трябва да отбележим обаче и два спомагателни обстоятелството:

1.Областният шеф към този момент е станал зам.-министър в Министерство на регионалното развитие.

2.На същата дата, когато се прави повторна инспекция, този път от ДНСК, се организира среща в Министерство на регионалното развитие, подбудена от неодобрение на поданици на община Благоевград, директно обвързвана с неизпълнени задължения от Министерство на регионалното развитие за създаване на моста при село Покровник.

След осъществената инспекция ДНСК излизат с неуместни изказвания, които всъщност значат, че някогашната казарма е противозаконна, от този момент след като е построена, тъй като на цялата общност е известно, че Община Благоевград в никакъв случай не е реконструирала самите здания.

Естествено, че ще апелирам неразбираемия документ, публикуван от ДНСК, с който се издава възбраната за използването на постройките. Няма по какъв начин да не ми направи усещане обаче, че Министерство на регионалното развитие вместо да вложи сила в посоката на нещо позитивно и да построи моста над р. Струма на Покровнишко шосе, влага силата си в това да накаже и ощети децата на Благоевград!

Затова желая да завърша с това, че Благоевград не е на кмета, Благоевград не е и на страната. Благоевград е на хората!

Източник: struma.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР