Позициите на Москва и Пекин по отношение на Съединените щати

...
Позициите на Москва и Пекин по отношение на Съединените щати
Коментари Харесай

Лавров и Ван Йи констатираха сходство на позициите си по ключови въпроси

Позициите на Москва и Пекин във връзка с Съединените щати и разрешаването на спора в Украйна са близки, съобщи съветското външно министерство след диалози сред техните висши дипломати на 18 септември, съобщи Агенция Франс Прес.


Изявлението беше направено, откакто китайският външен министър Ван Йи стартира четиридневното си посещаване в Москва със среща с съветския си сътрудник Сергей Лавров, която е последната от поредицата контакти на високо ниво сред двата стратегически съдружници.

" Беше установено сходството на позициите на страните във връзка с дейностите на Съединени американски щати на интернационалната сцена, в това число тези с антируски и антикитайски темперамент ", съобщи съветското външно министерство.

" Страните разискаха в детайли настоящото положение на нещата в Украйна, като означиха безсмислието на опитите за разрешаване на рецесията, без да се регистрират ползите на Русия и още повече без нейното присъединяване ", прибавиха от ведомството.

Ван също по този начин е разказал на Лавров за диалозите, които е провел през уикенда със съветника по националната сигурност на президента на Съединени американски щати Джо Байдън Джейк Съливан, се споделя в изказването.


Москва и Пекин постоянно акцентират партньорството си " без граници " и икономическото и военното си съдействие.

Китай се пробва да се нарежда като неутрална страна в спора в Украйна, като в същото време предлага на Москва жизненоважен дипломатически и финансов избавителен пояс, защото интернационалната ѝ изолираност се задълбочава.

Според китайската държавна медия първият посланик на страната е удостоверил позицията на Пекин по отношение на спора в Украйна, в която се приканва за мирни договаряния, само че която беше посрещната скептично от Съединени американски щати и НАТО, когато беше оповестена по-рано тази година.

Според китайската организация Синхуа Ван е споделил на Лавров, че проектът " взема поради опасенията за сигурността на всички страни и способства за премахването на първопричините за спора "./БГНЕС

Източник: bgnes.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР