Появяват се все повече изследвания показващи, че промените в климата

...
Появяват се все повече изследвания показващи, че промените в климата
Коментари Харесай

До края на века животът в южна Азия ще стане невъзможен

Появяват се от ден на ден проучвания показващи, че измененията в климата са освен действителни и неизбежни, само че и с все по-катастрофални последствия. Причините за промени в климата са възходящите температури, повишението на нивото на моретата и океаните, изгубването на доста скотски и растителни типове. Като разследване от измененията в климата зачестяват естествените произшествия – наводнения, понижаване на добивите и като цяло утежняване на изискванията за живот на Земята.

Според проучване водено от проф. Елфатих Елфатир от Масачузетския софтуерен институт, оповестено в списание Science Advances, още до края на този век цели региони в южна Азия ще станат необитаеми за хората, поради непоносимите жеги.

Елфатир и неговите сътрудници са анализирали два вероятни сюжета – продължение на досегашното развиване и модел при който усилваме напъните за понижаване на излъчванията от парникови газове. При модела, който продължава досегашното развиване, сигурно до края на този век изискванията за живот в южните региони на Азия ще станат невъзможни. Ефектът на нарасналите топлинни талази ще удари гъсто обитаеми райони даващи през днешния ден огромна част от селскостопанската продукция на Азия. Това непосредствено ще заплаши живота на хиляди жители на южна Азия, които и през днешния ден живеят в последна беднотия, като ще ги сложи в смъртоносна обстановка, заключават учените от MIT.

Сценарият със смъртоносните топлинни талази през 2100 година ще бъде неминуем в случай че досегашното развиване продължи. Къде могат да емигрират хората от гъсто обитаемата южна част на Азиатския континент и въобще ще бъде ли допустимо милионите да се реалокират някъде, когато отрицателните резултати от променения климат ще обиден на практика всички елементи на Планетата?

Ново проучване на ЕК демонстрира, че жертвите на рисково време в Европа могат да доближат 152 000 на година до 2100 година Това са 50 пъти повече жертви на климатичните промени спрямо началото на нашия век. Изследването демонстрира, че към края на века от произшествия провокирани от промени в климата ще са наранени две трети от европейците, до момента в който в този момент е обиден единствено 1 от всеки 20 души.

Според учените, единствения метод за избавление се крие във вторият сюжети – внезапна смяна в метода ни на живот и понижаване на парниковите газове водещи до смяната в климата.

Източник: megavselena.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР