Появата на влага е много срещан проблем в гардероби, килери

...
Появата на влага е много срещан проблем в гардероби, килери
Коментари Харесай

Как да се справим с влагата и мухъла в гардероба?

Появата на влага е доста срещан проблем в дрешници, килери и шкафове. Наличието на висока мокрота може да има негативно влияние върху здравето ни, изключително в спалнята, където прекарваме най-вече време и спим.

Ако в дрешника ви има плесен, с изключение на неприятни миризми и петна по облеклата, може да се събуждате постоянно и със запушен нос и кашлица. Ако се утежни, може даже да развиете алергии или ревматизъм.
 Как бързо да освежите облеклата в дрешника Как бързо да освежите облеклата в дрешника
Чистите облекла, които от дълго време лежат или висят в дрешника, може да стартират да миришат неприятно. Има няколко елементарни метода да се оправи...

Как да премахнем мухъла от дрешниците?

Може да следвате тези няколко съвета, с цел да ви оказват помощ да се преборите с мухъла в дрешника си. Първо, в случай че плесента към този момент се е появила в килера, това значи, че нещата в него са изумени от спори на плесен. Така че е добре всичко от шкафа да бъде извадено, след това да го подложите на антисептична обработка.

Содата за самун може да помогне за унищожаване на плесен от вътрешността на шкафа. Дървените елементи би трябвало да бъдат деликатно обработени както вътрешната, по този начин и външната част на шкафа. След което шкафът би трябвало да се остави да изсъхне.

Особено значимо е да се поддържа добра вентилация. Винаги, когато има опция, отваряйте вратата на килера. Ако има забележима мухъл, отстранете източника й допустимо най-скоро. Почистете стените и гърба на дрешника с почистващ препарат срещу плесен. Въпреки това, не забравяйте да тествате в дребна скрита зона на килера (като вътрешността), с цел да ревизирате дали почистващото средство е съвместимо с материала на шкафа.

Не бива да държите своя дрешник долепен компактно до стената, а би трябвало да има разстояние сред тях от най-малко пет сантиметра. Добре е гърба на дрешника при опция да се сложи към вътрешна стена. Иначе има опасности мухълът още веднъж да се появи, най-много в случай че вашата външна стена не е добре изолирана или помещението ви не е задоволително отоплено.
 Как да удължим живота на облеклата Как да удължим живота на облеклата
За да променим метода, по който мислим за модата и да възприемем по-практичен метод на извършване на покупки, би трябвало да се съсредоточим върху гриж...

Хубаво е и постоянно да почиствате вашите шкафове само че не с прекомерно мощни препарати, ами да вземем за пример вода и лимонен сок отново биха свършили чудесна работа!

Не прибирайте в дрешника облеклата си, в случай че те са още влажни

Ако във вашия дрешник се е развил плесен, след отстраняването му с подобаващия препарат за разчистване, е добре да проветрявате стаята по-често и да осигурите непрекъснато отопление през зимния интервал и да поддържате идентична стайна температура денем.

Може да употребявате и влагоуловител за вашия дрешник. Той е комфортен за прилагане, не изисква да бъде включен в ел. зареждането или да работи с акумулатори и като се изключи че улавят влагата, доста от тези уреди излъчват и прелестен мирис. Добре е те да бъдат подменяни понякога или да се сменя техният пълнител.

Някои влагоуловители пък в действителност имат опцията да бъдат зареждани в контакта за избран интервал от време. Ако постоянно ги употребявате може да предотвратите появяването на мухъла и острата миризма на застояло от вашите облекла.
 Гардеробът непрекъснато мирише неприятно - ето метод да оправите това Гардеробът непрекъснато мирише неприятно - ето метод да оправите това
Гардеробът е обичаната мебел на доста дами и доста удобен, защото съхранява всичките ни облекла. Понякога обаче в него може да се поя...
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР