Повторният тест за коронавирус на трикратния олимпийски шампион по спортна

...
Повторният тест за коронавирус на трикратния олимпийски шампион по спортна
Коментари Харесай

Трикратният олимпийски шампион Учимура не е заразен с коронавирус


Повторният тест за ковид на трикратния олимпийски първенец по спортна гимнастика Кохей Учимура (Япония) е дал негативен резултат, оповестява японският вестник " Daily Sports ". На 29 октомври уредниците на шампионата под егидата на Международната федерация по гимнастика (ФИГ), който ще се организира в Токио на 8 ноември, оповестиха, че Учимура е инфектиран с ковид.

Според изданието, на идващия ден Учимура е минал втори тест, който в бил негативен. Болницата в Токио, провела проучването, отдръпна теста от 29 октомври. Съобщава се, че той се смята за " подправено позитивен " и Учимура ще може да взе участие в шампионата.

Надпреварата ще бъде първото интернационално съревнование, което ще се организира на олимпийските обекти в Токио след отлагането на Игри през 2020 година поради пандемията от ковид.

Учимура има в кариерата си още 10 златни медала от международни шампионати и четири сребърни от олимпийски игри.

В шампионата ще се включат по 8 състезатели (четирима мъже и четири жени) от водещите сили в спортната гимнастика Япония, Русия, Съединени американски щати и Китай.

Олимпиадата в Токио беше преместена с 12 месеца за лятото на 2021 година поради пандемията от ковид. В Япония са регистрирани над 100 хиляди болни от Ковид-19, като смъртните случаи са над 1700.

Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР