Родните щангисти пак са без заплати от половин годинаБлизо 6

...
Родните щангисти пак са без заплати от половин годинаБлизо 6
Коментари Харесай

Родните щангисти пак са без заплати от половин година

Родните щангисти отново са без заплати от половин година
Близо 6 месеца състезателите от националния тим по повдигане на тежести още веднъж са без заплати, а в това време тече подготовката на трима от тях за присъединяване на Олимпийските игри в Париж това лято. Това сподели в Русе президентът на Българската федерация по повдигане на тежести Антон Коджабашев. Той добави, че положението на федерацията не е положително, а в касата няма един лев. „ Аз съм президент от един месец. Това което заварихме не е положително. Ситуацията е тежка, и от нея мъчно ще излезем. Това е завещание от предното управление. Тепърва следва да разнищим проблемите.
За нас е мъчно преди Олимпиадата, тъй като нямаме финансиране.
Всички състезатели и треньори които са на щат не са получавали заплати от декември, а федерацията е на алено “, изясни Коджабашев. Той посочи, че към този момент са почнали действия към Министерството на младежта и спорта да се отпусне финансиране и изрази вяра, че схващане ще има, с цел да може спортистите ни да се приготвят добре за Париж и да се радваме на медали от там. Трима са родните тежкоатлети, които ще показват България – считани за най-хубав щангист в света Карлос Насар от който се чака олимпийска купа, като и Божидар Андреев и Иван Димов.
„ Хубаво е, че момчетата са извънредно разбрани и знаят,
че виновността за обстановката не е в новото управление на федерацията. Проявява схващане, само че до по кое време. Това са 5-6 месеца  в които не са получавали заплата. Колкото и да демонстрират схващане те имат своите потребности е и обикновено да желаят да получават това което са проработили “, сподели още Коджабашев, който изрази вяра, че най-сетне Федерацията ще стартира да работи обикновено.
По думите на старши треньора на националния тим Иван Иванов,
който също беше в Русе подготовката все още върви обикновено. Насар, Димов и Андреев сега са на подготовка в Спорт палас – Варна и упражняват, като за в този момент всичко е обикновено. „ За в този момент всичко върви обикновено. Важно е да няма травми. Мисля, че са се абстрахирали от това, че към този момент месеци са без заплати, и гледат само към олимпийските игри “, добави Иван Иванов.
Източник: flashnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР