Повишила се е опасността от зараза с коронавирус в Германия,

...
Повишила се е опасността от зараза с коронавирус в Германия,
Коментари Харесай

Роберт Кох плаши германците с нов бум на вируса

Повишила се е заплахата от болест с ковид в Германия, предизвестиха от института „ Роберт Кох “. Според тях цифрата R0, което мери какъв брой души заразява един възпален, се е вдигнало от 0,96 на 1,0. Това значи, че всеки инфектиран с ковид, заразява още един.

В началото на март тази стойност беше 3 - един възпален заразяваше трима. С пакет от ограничения Германия съумя да смъкна това число до под едно, само че през последните дни се отбелязва съмнение още веднъж нагоре.

Заради повишението на репродукционното число шефът на института „ Роберт Кох “ Лотар Вайлер се обърна към германците с думите: „ Не желаеме да проиграваме триумфа, реализиран до момента. Затова дано продължим да съблюдаваме разпоредбите. Не желаеме да пренатоварим здравната система. " В момента здравната система обаче не е натоварена и даже работи доста под потенциала си, посочи той. При демонстрира, че на риска над 1,1, обаче това бързо ще се промени.

Канцлерът Ангела Меркел предизвести предходната седмица министър председателите на обособените федерални провинции да не избързват с ограниченията за разпределяне на карантината и да работят деликатно.

„ Разбира се, хората желаят завръщане към нормалността. Затова е  значимо да продължим да съблюдаваме изискването за разстояние сред хората от 1,5 метра и избягването на контакти с хора отвън фамилията “, предизвести още шефът на института „ Роберт Кох “.

Германия има регистрирани 156 337 случая на инфектирани с Covid-19, като по-голямата част от тях - 117 400, към този момент са оздравели. 39 000 души към момента се борят с вируса. Експертите считат обаче, че нерегистрираните случаи са в пъти повече. 5913 души са умряли от началото на епидемията.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР