Повишените нива на холестерола крият по-висок риск от инсулт, инфаркт

...
Повишените нива на холестерола крият по-висок риск от инсулт, инфаркт
Коментари Харесай

Пет храни, които понижават „лошия“ холестерол

Повишените равнища на холестерола крият по-висок риск от инсулт, инфаркт и коронарна болест на сърцето. За благополучие дребни промени в метода на хранене могат да допринесат по натурален метод да се понижи заплахата, обвързвана с остатъка на мазнини в тялото, написа в. " Дейли остарял ".

Британски специалисти предлагат за поддържането на естествени равнища на холестерола да се употребяват артикули, съдържащи ненаситени мазнини.

Ядки
 Бадемовите ядки оказват помощ за контролиране на равнищата на кръвната захар, чийто спад по това време на годината се свързва с така наречен ThinkStock/Getty Images
Хората, които имат навика да залъгват глада с чипс или шоколад, е целесъобразно да ги заменят с ядки, да вземем за пример кашу или бадеми. Те са богати на полиненаситени мазнини, допринасящи за поддържането на кръвоносните съдове в положително здраве.

Скорошно изследване на експерти от университета " Лома Линда " в Съединени американски щати откри, че потреблението на 67 грама ядки на ден - към една шепа, е обвързвана с понижаване на " неприятния " холестерол с 5,1 %.

Пълнозърнест самун и зърнени артикули

Друга смяна, която човек може да направи в храненето си, е да размени модифицираните артикули с пълнозърнести други възможности. Богати на фибри храни, като да вземем за пример пълнозърнест самун, оказват помощ за намаление на холестерола.

Картофи (с кожичката)

Много хора се тормозят, че в случай че хапват постоянно въглехидратни храни като картофи, ще напълнеят. Картофите обаче са отличен източник на фибри и също така не съдържат наситени мазнини и трансмазнини.

Авокадо
 н Thinkstock/Getty Images
Авокадото може и да се коства на мнозина " моментна здравословна мода ", само че в реалност плодът е извънредно потребен и също оказва помощ за намаление на холестерола.

Американско проучване е открило, че при хора с наднормено тегло или страдащи от затлъстяване, които ежедневно хапват авокадо, се регистрира понижаване на липопротеина с ниска компактност, прочут като " неприятен " холестерол.

Соеви артикули

Храните, които съдържат соя, са богати на омега-3 мастни киселини, фибри и протеини, и също способстват за контролиране на равнищата на холестерола.

Според английски здравни специалисти, артикули като едамаме или соев йогурт могат да допринесат за намаление на холестерола с към 6 %.
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР