Повишаването на апетита може да бъде симптом на различни заболявания.

...
Повишаването на апетита може да бъде симптом на различни заболявания.
Коментари Харесай

Повишаване на апетита при възрастни

Повишаването на апетита може да бъде признак на разнообразни болести. Например, той може да се дължи на някои психологични болести или нарушавания на ендокринната жлеза. Повишения вкус може да не бъде непрекъснат, той може да идва и да си отива или може да продължи за дълги интервали от време, според от повода. Той не постоянно води до наддаване на тегло. Термините " хиперфагия " и " полифагия " се отнасят за някой, който се концентрира единствено върху храненето, или който яде прекомерно доста, преди да се почувства утолен.

Причините за нараснал вкус включват:

• безпокойствие

• някои медикаменти (например кортикостероиди, ципрохептадин и трициклични антидепресанти)

• булимия (най-често при дами 18 - 30 години)

• захарен диабет (включително гестационен диабет)

• Базедова болест

• хипогликемията

• предменструален синдром

Емоционалната поддръжка и консултирането с доктор са наложителни в някои случаи, а да не кажем, че се предлагат. Ако някое лекарство предизвиква нараснал вкус и наддаване на тегло, консултацията с вашия доктор може да ви бъде потребна и той да понижи дозата ви или да ви предложи друго лекарство. Никога не спирайте приема на лекарството без първо да се консултирате с вашия персонален доктор, без значение от това, че то ви предизвиква нараснал вкус.

Кога да се свържем с медицински експерт

Свържете се с вашия персонален доктор, в случай че:

• Вие имате необяснимо, стабилно нарастване на апетита

• Имате други необясними признаци

Може да ви изненадаме, само че би трябвало да знаете, че някои медицински условия, могат да ви накарат да изпитате нараснал вкус. Тук ще откриете, че при по-голямата част от случаите това се дължи на условия, които въздействат върху метаболизма на тялото.

 Рафинирани въглехидрати

Ние всички сме гладни понякога, само че от време на време мощният апетит може да бъде признак на по-сериозно болестно положение. За това повишението на апетита би трябвало да бъде пренебрегнато. Когато вашият вкус се усили прекомерно мощно, здравната диагноза, би трябвало да ви бъде пръв приоритет.

Всички знаят, че диабетиците имат нарастване на апетита. Един от признаците на диабета е мощен апетит. И двата типа диабет вид 1 и вид 2 могат да провокират скок в апетита. Първоначално, нарасналият вкус не наподобява сериозен проблем. И доста пъти този сигнален знак се среща при хора, които още не са диагностицирани с диабет.

Но недиагностицирания и не лекуван диабет може да докара до по-сериозни проблеми като хипогликемичен потрес и неприятна циркулация. Така че, в случай че диабета участва в фамилната ви анамнеза е добра концепция да контролирате апетита си и да му обърнете внимание, в случай че той се увеличи.

Осъзнайте, че рафинираните въглехидрати ще покачат апетита ви. Докато множеството от нас са отговорни за това, наслаждавайки се на инцидентна закуска, яденето на прекалено много въглехидрати или храни от заведенията за бързо хранене може да провокират или да доведат до повече апетит.

Повечето въглехидрати, които консумирате, като бял самун и пържени картофи ще доведат до повече глюкоза, която ще се генерират в тялото. На собствен ред, тялото ви ще създава огромни количества инсулин, с цел да ръководи тази непотребната глюкоза.

За това пробвайте се да разберете какво задейства апетита ви. Понякога нарасналият вкус не е нещо съществено, а в други случаи е симптом за доста подло заболяване.

Източник: gotvach.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР