Поверителните документи на британското министерство на отбраната, намерени край автобусна

...
Поверителните документи на британското министерство на отбраната, намерени край автобусна
Коментари Харесай

Виновникът за загубата на британски секретни документи си е признал сам

Поверителните документи на английското министерство на защитата, открити край автобусна спирка, са били изгубени " простъпка " от чиновник, алармирал за случая. Това съобщи държавният министър във ведомството Джереми Куин, съобщи Франс прес.

Разкритият в неделя случай стана причина министерството да стартира следствие и да обещае, че скоро ще има резултат.

В отговор на запитване в Народното събрание държавният министър Джереми Куин изясни, че документите са били открити от гражданин на кралството на спирка в графство Кент и той ги е предал на Би Би Си, а медийната група ги е върнала на министерството. По думите му виновникът самичък си е признал, щом е научил, че документите са изгубени, а достъпът му до поверителни документи е лишен след случая, който наподобява е резултат от " неточност ".Според Куин няма данни, че " сигурността на нашия личен състав е компрометирана ". Съединени американски щати са осведомени за случая, добави министърът.

Според Би Би Си поверителните документи са наброявали петдесетина страници и са включвали имейли и презентации на Пауър пойнт. В някои от тях се говорело за английското военно наличие в Афганистан след изтеглянето оттова на интернационалните сили. Други засягали възможната реакция на Русия на прекосяването в сряда на английския унищожител " Дифендър " в Черно море, край крайбрежията на Крим.

Руската войска твърди, че е стреляла предупредително по английския ескадрен миноносец. Британското държавно управление опровергава тази версия и споделя, че е ставало дума за съветски учения със стрелби и за " спокойно прекосяване на транспортен съд през украински териториални води ". Според откритите документи обаче английските военни са разглеждали и възможна нападателна реакция от страна на Русия против английския боен транспортен съд.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР