Поведението на кучетата много зависи от дресировката. Въпреки това техният

...
Поведението на кучетата много зависи от дресировката. Въпреки това техният
Коментари Харесай

Най-социалните породи кучета

Поведението на кучетата доста зависи от дресировката. Въпреки това техният темперамент също играе роля. Например, в случай че кучето е мързеливо по природа, когато не извършва кучешки команди, то ще избира да си отпочива. Наличието на разнообразни селекции с разнообразни характери разрешават на хората да си изберат порода, подобаваща за техния метод на живот.

За хората с деен метод на живот, които обичат радостни компании и оживени места, където могат да вървят с кучета, има доста подобаващи разновидности. Повечето кучета са обществени по този начин или другояче, само че тези няколко породи ще станат вашия разговорлив пръв другар.

Ето ги най-социалните породи кучета!

Лабрадор

Не е изненадващо, че тази порода е една от най-социалните. Лабрадорите са постоянно избирани за фамилно куче точно поради тяхната социалност и умеене за общуване с деца. Те са огромни, положителни кучета и ще са щастливи при съвсем всевъзможни условия, стига да им давате обич и да се грижите за тях.

Голдън Ретривър

Те са много сходни по темперамент с лабрадорите и това ги прави също толкоз обичана и постоянно избирана порода. Тези кучета обичат стопаните си и фамилията в което живеят, само че също по този начин обичат хората като цяло, без значение кои са те. Това ги прави доста добродушна порода, която внася благополучие на фамилията.

Спрингер шпаньол

Повечето шпаньоли са обществени, само че спрингер шпаниолите са едни от най-общителните и обществени кучета. Те обичат завършения със стопаните си, по време на които да се срещат с нови лица, било то хора или кучета. Подходящи спътници са за хора с деен и разнороден метод на живот, които пътуват и имат занимания, свързани със спорта. А в случай че и постоянни си играете с тях, изцяло ще спечелите сърцето им.

Мопс

 Мопс

Тези дребни по мярка кучета може и да не са толкоз дейни, колкото останалите нагоре, поради дребния си размер, само че все пак са извънредно обществени. Ако водите другари у дома, те ще са първи да ги поздравят и ще са душата на компанията ви. Много ще си паснете с мопсовете, в случай че живеете в апартамент и имате богат обществен живот. Тъй като това е дребно куче, ще можете елементарно да го пренасяте с вас на обществени събирания.

Санбернар

Не инцидентно санбернарите са определени да бъдат част от службите по избавяне на хора. Те са нежни и грижовни кучета, макар огромния си размер. Нравът им е добър и ненагледен. Те могат даже да развият предпазен инстинкт по отношение на деца и да ги наглеждат.

Когато избирате подобаващото куче за семейство, първо би трябвало да помислите по какъв начин ще взаимодейства с децата. Всяка порода кучета има специфични характерности, само че не всички имат самообладание и сила, с цел да бъдат в крайник с най-малките членове на фамилията.

Английски Булдог

Една от най-спокойните и обществени породи кучета, булдозите могат да устоят на най-лудите хрумвания на дребните. В същото време те имат ниско енергийно равнище, тъй че не се нуждаят от дълги и чести разходки. Накратко, тип кученца, които се поддържат елементарно. Освен това булдозите не са претенциозни към обкръжението си, тъй че могат да живеят в по-малък апартамент и по-голяма къща.

Бигъл

Кучетата Бигъл имат задоволително сила, с цел да са в крайник с най-активните притежатели и да се разбираме доста добре с дребните. Те би трябвало да се четкат постоянно и могат да станат шумни, само че ще компенсират това с лигави обятия и мокри кучешки целувки. Идеален за семейство, живеещо вкъщи или в звукоизолиран апартамент.

Унгарска визла

Много елементарно за образование и лоялно, кучето унгарска визла е идеалният сътрудник за деца. Въпреки че се нуждае от доста физическа интензивност, това е порода, която реагира доста добре на тренировките и не е нападателна. Те са измежду най-социалните кучета, които ще ви следват на всички места.

Бултериер

 Бултериер

Една от най-приятелските и обществени породи кучета, с висока степен на просветеност и висока доза сила. Подходящи за огромни фамилии, те се нуждаят от чести физически интензивности.

Бордър Коли

Наричат ги Айнщайн на кучетата и то неслучайно. Много лесни за образование, кучета Бордър Коли могат да живеят както в блока, по този начин и в двора. Те са извънредно отзивчиви и интелигентни кучета. Единственият проблем е дългата четина, която би трябвало от време на време да се четка.

Коли

Колитата са умни и виновни кучета. Първоначално употребявани като работни животни, през днешния ден те са обичани компаньони. Изключително схватливи и умни животни, които са и обществени кучета. Колитата станаха доста известни поради филмовата продукция Ласи.

Нюфаундленд

Тези нежни колоси могат да се трансфорат в доста обществени и любвеобилно куче с подобаващата дресировка и образование. Въпреки че са с внушителни размери, по природа те са добряци. Отнасят се добре и към дребни деца.

Ирландски сетер

 Ирландски сетер е обществено куче

Куче, което обича да седи в двора, с цел да изразходва цялата си сила. Приятелски, игриви и интелигентни, те са от типа кученца, които могат да се схващат добре с безусловно всеки. Помнете обаче: Живея приблизително единствено 12 години.

Немска овчарка

Въпреки че тези кучета са познати като полицейски палета, те са много обществени. Адаптират се бързо по отношение на обстановката, възприемат скоростно, и могат да са много другарски настроени. Но въпреки всичко всичко зависи от образованието, което са получили. Факт е, че някои Немски овчарки, които са били отглеждани зле, са зли кучета и демонстрират експанзия.

Той Пудел

Той Пуделите са измежду най-предпочитаните породи кучета. Те са игриви, занимателни и доста обществени кучета.

Лабрадудел

Интересни и радостни кученца, които ще доставят огромно наслаждение на всеки, който си контактува с тях.

Безпородно куче

Изненада! Има доста изгоди от осиновяването на безпородно куче. Те живеят по-дълго от чистокръвните кучета, не се нуждаят от високо равнище на грижи и осиновяването на домакински любим постоянно е доста по-добър вид от пазаруването му.

Необходимо е да изберете куче с равнище на сила, което е уместно за вашето семейство и което може да живее в дома ви без никакви проблеми. Трябва да се означи, че дребните породи кучета не са идеални за семейство с доста деца. По-добре да изберете приблизително или огромно куче, което е обществено и ще се схваща добре както с всички членове на вашето домакинство, по този начин и с другари и близки.

Но запомнете и нещо друго. За положителното обществено държание на кучето не е виновна единствено неговата порода. Най-голям фактор оказва средата на животното и възпитанието, което е получило. Социализирането на кучето от малко подсигурява, че то ще се държи добре във всяка обстановка, и няма да атакува други животни и хора.

Източник: miau.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР