Повечето шофьори добре колата си - всякакви външни звуци, трептене

...
Повечето шофьори добре колата си - всякакви външни звуци, трептене
Коментари Харесай

6 сигурни признака, че здравето ви е в опасност

Повечето водачи добре колата си - всевъзможни външни звуци, вибриране или бръмчене са причина да посетят автосервиза. С човешкото тяло е сходно: има някои признаци, които алармират, че незабавно би трябвало да отидете на доктор.
За страдание, много хора се отнасят по-добре с колата си, в сравнение с с тялото си: незабавно сменят изгорелите крушки, почистват усърдно от вътрешната страна, полират деликатно кожения салон.
Но в случай че самият притежател на колата се почувства зле, не всеки бърза да отиде на доктор.

Кога би трябвало да си обърнете внимание и незабавно да се обърнете към експерт?
Понякога изпитваме главоболие, имаме жестока кашлица или хрема, болежка в гърдите или стомаха, световъртеж или общо неразположение. Но заради работа, дадени обещания, незавършени задания и прочие, подценяваме тревожните признаци, отлагайки визитата при доктор.
Това може да докара до развиване на съществени болести, които се лекуват мъчно, а от време на време даже и не могат да се излекуват. Ето за какво е значимо да знаете какви признаци би трябвало да бъдат причина неотложно да се отправите към лекарския кабинет.
Ако от време на време изпитвате болежка в гърдите, сърцетуптене или неразположение със зной или виене на свят, би трябвало неотложно да се консултирате с кардиолог. Не мислете, че това е дреболия: разстройства в работата на сърцето са вероятни даже в ранна възраст.
Не по-малко рискови са повишението на кръвното налягане, чувството за спирания работата на на сърцето. Особено рисково е, в случай че проблемите са зародили след болки в гърлото, простуда, стрес или изтощеност.

Болка в корема
Появата на коремна болежка, изключително в дясната долна част, може да е начало на апендицит. Потискането й с хапчета е рисково, защото може да докара до затруднения. Същото важи и за болежка вдясно под ребрата, в проекцията на жлъчния мехур или вляво, където се намира панкреасът. Остър апендицит, холецистит или панкреатит са доста рискови положения, които изискват незабавна здравна помощ. В противоположен случай всичко може да приключи доста тъжно.

Чувство на замаяност или замъглено зрение
Ако се появи двойно виждане, замаяност или неразположение, това постоянно е рисково. Но в случай че на фона на тези признаци зародят нарушавания на говора, проблеми с пространствената ориентировка, болежка в гърдите и гадене, комплициране, би трябвало неотложно да се обадите на Бърза помощ. Такива проблеми могат да бъдат породени от съществени патологии на сърдечно-съдовата система и да застрашат инфаркт или инсулт. Тези рискови затруднения би трябвало да бъдат предотвратени в самото начало.

Болка в долната част на гърба
От време на време съвсем всеки човек изпитва дискомфорт в долната част на гърба след физическо натоварване или мускулно напрежение. Но в случай че болката е мощна, пречи на естественото придвижване, не изчезва след отмора или е съпроводена от общо неразположение, тресчица или гадене, това може да е симптом за проблеми с вътрешните органи. Понякога бъбречната колика или възпалението на бъбреците се усеща с болежка в долната част на гърба. Ето за какво не би трябвало да рискувате здравето си, би трябвало неотложно да отидете на обзор.

Нямате задоволително въздух, затруднено дишане
Ако се появи чувство, че би трябвало да си поемете въздух даже при леко натоварване, това е обезпокоителен знак. Развитието на зной постоянно е рисково, може да е симптом за проблеми с дихателната система или сърдечно-съдовата. Ако това положение настъпи ненадейно, неотложно се консултирайте с доктор.

Гадене и повръщане
Ако усещате шупване в корема, конвулсии или гадене, повръщане, това може да са признаци на чревна зараза, отравяне или хирургични болести на коремната празнина. Състоянието е изключително рисково, в случай че има постоянно повтарящо се повръщане, диария и висока температура. Не би трябвало да се пробвате да потискате признаците с хапчета, значимо е да се обадите на доктор, с цел да изключите съществени болести и техните затруднения.

Пулсираща болежка в зъба
Ако се появи пулсираща болежка в региона на зъба, това е симптом за сериозен проблем - пулпит. Когато визира нерва на зъба, възпалението може бързо да се развие и да се популяризира в близките тъкани. Важно е да не търпите болката, а да посетите ортодонт допустимо най-скоро. В идеалния случай, незабавно щом усетите болката, а в краен случай, в случай че е през нощта или през уикенда, рано на другата заран.
Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР