Повечето хора, които са почитатели на вкусния и летен плод,

...
Повечето хора, които са почитатели на вкусния и летен плод,
Коментари Харесай

НИКОГА не хвърляйте семките на динята! Те са по-полезни, отколкото предполагате

Повечето хора, които са фенове на вкусния и летен плод, отстраняват семките, до момента в който похапват любеница. Онези, които не го вършат, съумяват да подкрепят храносмилателната си система.

Истината е, че в случай че желаеме да извлечем най-много изгодите от динените семки, ние би трябвало да си отделим малко време за предварителната им обработка. Задължително е те да бъдат смлени или изпечени. В противоположен случай единственото, което ще спечелим, е да си помогнем на храносмилането.

Защо и по какъв начин да консумираме семената от любеница?

Както споменахме и нагоре, семената от любеница са същински потребни, в случай че знаете по какъв начин вярно да ги преработите, преди да ги предложите на организма си. За да достигнете до скъпото им наличие, най-добре ги смелете.

С тях можете да подобрите доста работата на храносмилателния тракт, както и да се преборите с възпаления в организма.
 Вкусно и здравословно: Три аргументи да ядете любеница това лято Вкусно и здравословно: Три аргументи да ядете любеница това лято
Динята е едно от най-популярните летни лакомства. Много хора я употребяват на драго сърце в жегата, защото то утолява жаждата съвършено...

В семките на динята се съдържа вещество, наречено цитрулин. То работи като антиоксидант. Спомага за контролиране на кръвното налягане, както и лекуване на кръвоносните съдове. Доказано е, че семената са потребни и за лекуване на пикочните пътища и бъбреците.

Ако си извършите чай от динени семки, ще подпомогнете изхвърлянето на камъните и песъчинките от бъбреците. За задачата ще са ви нужни 4 супени лъжици смлени семена и 2 литра вода. Варят се в продължение на 15 – 20 минути и се остават да престоят известно време.

Отварата се пие в продължение на два дни и на третия би трябвало да си извършите отмора. Можете да го повторите няколко следващи седмици, с цел да има по-добри резултати.

Следващия път, когато похапвате любеница, замислете се съществено дали ще изхвърлите семките. По-добре е да ги отделите и да ги поднесете на организма си.

Още от ПОЛЕЗНО:

Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР