Повечето европейци смятат Турция за по-голяма заплаха в Европа в

...
Повечето европейци смятат Турция за по-голяма заплаха в Европа в
Коментари Харесай

"Родината" на Карадайъ е най-голям враг за европейците

Повечето европейци считат Турция за по-голяма опасност в Европа спрямо Русия и Китай.  Тяхното отношениие демонстрира какъв брой надалеч от европейското мислене е водачът на Движение за права и свободи Мустафа Карадайъ, който топло дефинира Турция като своя " татковина ", макар че е български жител и родината му е България. В това си качество той би трябвало да се усеща и европейски жител.

Огласено през вчерашния ден  в 12 страни от Европейски Съюз, което е поръчано от Европейския съвет за външни връзки, демонстрира, че 26% от запитаните считат Турция за " зложелател, с който сме в спор ", до момента в който 17% имат такова мнение за Русия, а 12% - за Китай.

Изследването е направено през март-април 2021 година от социологическите агенции  Alpha, AnalitiQs, Dynata, YouGov и Datapraxis.  Въпреки че Турция е член на НАТО за разлика от Русия и Китай, единствено 4% я дефинират като съдружник със споделени полезности и ползи. Единствено тя се възприема повече като зложелател, в сравнение с като нужен сътрудник. Най-силно съмнение към нея демонстрират германциите, от които 41% я усещат като зложелател.

Българите пък са първенци по доверие към Русия, тъй като 25% я правят оценка като съдружник със споделени полезности. Сходно отношение към Русия се вижда в Италия и Португалия, където единствено 5-7% от запитаните я дефинират като зложелател.

 

 What are your views on the following countries` relationships with Europe?

 
Източник: segabg.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР