Повечето американци вярват, че за да се считаш за „заможен”

...
Повечето американци вярват, че за да се считаш за „заможен”
Коментари Харесай

Колко пари са нужни, за да си богат?

Повечето американци имат вяра, че с цел да се считаш за „ заможен” в Съединени американски щати през актуалната 2021 година е нужо чисто положение от най-малко 1.9 млн. $. COVID-19 пандемията наподобява е занижила условията, защото през предходната година сумата е достигала близо 2.6 млн. $, сочи годишното изследване Schwab’s 2021 Modern Wealth Survey, предава CNBC.

Различните генерации имат лична визия за цената на парите. Милениалите или тези на възраст сред 24 и 39 години, имат вяра, че нужната сума с цел да се наречеш „ заможен” е най-малко 1.4 млн. $. Поколението X (между 44 и 55-годишна възраст) счита, че чистото положение би трябвало да е най-малко 1.9 млн. $. Бейби бумърите (между 56 и 74 г.) наподобява имат най-високи условия, защото сумата при тях скача до не по-малко от 2.5 млн. $.

Спадът в посочената сума може да се дължи на пандемията, считат от Schwab. Над 53% от интервюираните признават, че са били финансово наранени от рецесията. Един на всеки петима е бил скъсен или е изпратен в отпуск, до момента в който 26% декларират, че са претърпели намаляване на възнаграждението или на предоставяните работни часове.

 {{ otherArticle[0].article.title }}
Американски учени отхвърлиха изследване, направено преди десети...

Намалението на приходите вероятно въздейства на визията за благосъстояние в Съединени американски щати. Под чисто положение се схваща цената на всички активи, в това число парите налични по банкови сметки и влогове, финансови вложения, цената на недвижимите парцели и на притежаваните транспортни средства. От сумата се вадят всички задължения, в това число тези по дебитни и кредитни карти, студентски заеми и ипотеки, с цел да се получи приблизителното чисто положение.

Въпреки резултатите от анкетата, голямото болшинство от жителите на Съединени американски щати разполага с персонално положение надалеч под посочеите суми. Преди пандемията, междинното положение на американските семейства е възлизало на 748 800 $, сочат данните от изследване на Федералния запас за 2019 година. Това е междинната сума, която включва и горния 1% по благосъстояние в Съединени американски щати. За да попадне човек в този първокласен клуб са нужни най-малко 11 млн. $. Не всички обаче са потърпевши финансово поради пандемията. Благодарение на тласъците и спада в потреблението, някои американци в действителност са повишили спестяванията си по време на рецесията.
Източник: expert.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР