Повече смърт, страдание и разрушения се очакват през следващите дни

...
Повече смърт, страдание и разрушения се очакват през следващите дни
Коментари Харесай

Йенс Столтенберг заклейми атаката по АЕЦ Запорожие

Повече гибел, страдалчество и опустошения се чакат през идващите дни в Украйна. Това стана ясно от думите на генералния секретар на НАТО Йенс Столтенберг след днешната изключителна среща на министрите на външните работи от Алианса.

Съюзниците от Пакта още веднъж приканиха Русия да спре войната, да се изтегли от Украйна и да се върне на масата за договаряния. В момента няма НАТО-вски войски, нито самолети в Украйна, увери Столтенберг.

Генералният секретар заяви, че НАТО продълава да укрепва Източния си фланг. Според него би трябвало да се предотврати разрастването на военните дейности отвън границите на Украйна, тъй като другояче ще бъдем изправени пред опасността от дълготраен спор. НАТО не търси война с Русия, ние сме защитителен съюз, сподели още Столтенберг. По думите му сега няма НАТО-вски войски, нито самолети в Украйна. В срещата на министрите се е присъединил и украинският министър на външните работи Дмитро Кулеба, който е призовал за още филантропична помощ за страната.

" Русия прави непровокирана и брутална инвазия против Украйна, която НАТО и целият свят осъдиха. Това е най-тежката военна експанзия в Европа от десетилетия. Градове са под блокада, учебни заведения, лечебни заведения и жилищни здания са под обстрел. Тази нощ бяха осъществени безразсъдни дейности в непосредствена непосредственост до атомна електроцентрала. Много цивилни са убити или ранени. В идващите дни евентуално обстановката ще се утежни - с повече гибел, страдалчество и опустошения. Руските въоръжени сили ще не престават да навлизат с още тежка техника и оръжие и да нанасят удари в страната. На днешната среща външният министър на Украйна Кулеба, се обърна към страните от НАТО. Съюзниците показаха своята взаимност и надълбоко почитание към куража на украинските народ и въоръжени сили. От доста месеци предизвестяваме, че Путин възнамерява да стартира инвазия в Украйна. Ето за какво съдружниците от НАТО неуморно търсеха дипломатическо решение. В същото време бяхме пределно ясни, че Русия ще заплати извънредно висока цена, в случай че възобнови експанзията си против Украйна. Русия към този момент заплаща тази цена. Това е войната на президента Путин. Той я пожела, възнамерява и стартира нахлуване против една мирна страна. Призоваваме президента Путин неотложно да спре тази война. Да отдръпна всичките си сили от Украйна, без да слага условия ", съобщи Йенс Столтенберг.
ТЕМА преди 24 минути 1214 преди 28 минути 338 преди 28 минути 240
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР