Повече от век след като художниците от Виенския сецесион обявиха

...
Повече от век след като художниците от Виенския сецесион обявиха
Коментари Харесай

Виена откри акаунт 18+ за Рубенс, Шиле и Климт

Повече от век откакто художниците от Виенския сецесион оповестиха „ за всяка ера — нейното изкуство;  за изкуството — свободата “, австрийската столица откри нов уебсайт за артистично изложение, свободен от цензура: платформата за възрастни OnlyFans.

Съветът по туризъм на Виена сътвори акаунт в единствената обществена мрежа, която безпроблемно разрешава изображения на голота, в знак на митинг против продължаващата цензура в обществените мрежи на неговите художествени музеи и галерии. През 2018 година фотографията на фигурката на 25 000-годишната Вилендорфска Венера от Природонаучния музей в австрийската столица беше счетена за порнографска от Фейсбук и отстранена от платформата.

През юли профилът в TikTok на музея „ Албертина “ беше спрян, а след това и блокиран, заради показване на произведение на японския фотограф Нобуйоши Араки, в което се вижда затъмнена женска гърда. Това принуди музея да сътвори нов акаунт. Последва сходен случай през 2019 година, когато Instagram постанови, че картина на Питър Пол Рубенс нарушава стандартите на общността на платформата, които не разрешават всевъзможни изображения на голота – даже тези, които са „ художествени или креативен по природа “.

Музеят „ Леополд “ също се бори да разпространява сбирката си от голи фигури на експресиониста Егон Шиле, откакто рекламните регулатори в Германия, Англия и Съединени американски щати отхвърлиха да ги покажат в акция за градски туризъм през 2018 година (Туристическият съвет сполучливо изпрати още веднъж плакатите с банери  закривайки голите тела с надпис: „ Съжалявам – на 100 години, те все още са прекомерно дръзки за през днешния ден. “)

Кратко видео с картината „ Любовници “ от Коломан Мозер, основано по случай 20-ата годишнина на музея „ Леополд “ тази година, на собствен ред беше отхвърлено от Фейсбук и Instagram като „ евентуално порнографско “.

Тези и други творби към този момент са свободно изложени онлайн, предпазени от опасността от цензура, в профила на Виена в OnlyFans – докато във Фейсбук, Instagram и Twitter са показани единствено фрагменти от тях.
Източник: segabg.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР