Повече от седем дни след опустошителните земетресения в Турция и

...
Повече от седем дни след опустошителните земетресения в Турция и
Коментари Харесай

Броят на жертвите в Турция и Сирия надвишава 36 000 души

Повече от седем дни след опустошителните трусове в Турция и Сирия спасителите не престават обезверените опити да открият оживели под руините. Надеждите да бъдат открити живи хора обаче понижават. Жертвите в двете страни към този момент са близо 40 хиляди.

Правителството на Сирия отваря два спомагателни пропускателни пункта, през които да влиза помощ за потърпевшите от земетресението. Генералният секретар на Организация на обединените нации сподели, че това решение ще даде доста отражение върху количеството на доставената помощ и бързината, с която тя доближава потърпевшите.

Режимът на президента Асад сподели, че неналичието на помощ за потърпевшите е поради интернационалните наказания против страната. Но филантропични организации упорстват, че главната спънка е отводът на Асад да пусне конвоите с храни и облекла до териториите, които не управлява.

В турската провинция Хатай има група от 20 българи спасители по пещерно избавяне. Те са изпратени от неправителствена организация, с цел да оказват помощ. Мъжете споделиха, че са пристигнали, тъй като към този момент вадят повече трупове, в сравнение с живи хора.

" Районът се намира на към 50 км от Сирия. Тук е по-скоро бежански център. Има доста полиция и жандармерия, които управляват обстановката ", уточни единият от спасителите.

Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР