Повече от половината села в община Сливен са без ток,

...
Повече от половината села в община Сливен са без ток,
Коментари Харесай

125 километра в час достига вятърът в Сливен, десетки села са без ток

Повече от половината села в община Сливен са без ток, оповестява преед Българска телеграфна агенция Снежана Кънева, шеф на отдела " Обществен ред, ръководство при рецесии и oтбранително-мобилизационна подготовка " в община Сливен. Екипи на електропреносното сдружение отстраняват повредите, само че работата им е затруднена от мощния вятър и снегонавявания.

Скоростта напразно през нощта е била сред 90 и 125 км/ч, дъждът, подправен със сняг, е 30 л/кв м, снежната завивка в общината надвишава пет см, има снеговалеж на всички места.

Сред селищата без ток са Злати челник, Ичера, Чинтулово, Горно Александрово, Раково, Зайчаре, Голямо Чочовени, Божевци, Бяла, Тополчане и други Ток няма и в сливенския квартал " Надежда ", предприятието " Светлина " в индустриалната зона на града,

В отдела са получени голям брой сигнали за изкоренени дървета, пречупени клони, някои от които са върху коли, пречупени електрически стълбове, скъсани и висящи жици, паднали козирки на здания, снегонавявания.

Получен е сигнал за закъсали коли по пътя над местността Селището, с. Раково, само че този път не се почиства и това е обозначено, уточни Снежана Кънева. Тя акцентира, че не се почистват още пътищата Стара река - Раково и Гавраилово - Бяла и предизвести хората да не се движат по тях.
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР