Повече от половината млади българи ще гласуват за Европейски парламент,

...
Повече от половината млади българи ще гласуват за Европейски парламент,
Коментари Харесай

54% от младите българи ще гласуват за Европейски парламент

Повече от половината млади българи ще гласоподават за Европейски парламент, заяви Българска телеграфна агенция. Според данните на “Евробарометър ”, показани в понеделник от Европейската комисия, 54 на 100 от младежите у нас декларират, че ще дадат своя глас на европейските избори, които ще се проведат дружно с вота за Народно заседание на 9 юни. За съпоставяне обаче, приблизително в Европейския съюз 64 % от младежите са изразили подготвеност да се включат в изборите като дадат своя глас.

На първо място като упования от политики в Европейски Съюз европейските младежи слагат мира и интернационалното съдействие, на второ е - битката с бедността, а на трето - отбраната на човешките права и европейските полезности.

За 25 на 100 от българските и останалите европейски младежи Европейски Съюз има мощно отражение върху всекидневието. 42 % в Европейски Съюз и 46 на 100 у нас са на мнение, че това е по този начин в известна степен показва Българска телеграфна агенция. В България 56 на 100 от младежите (49 % в останалата част от ЕС) споделят, че в последната година не са взели участие в действия в интерес на обществото – подписки, митинги, изпращане на писма до политици.

32 на 100 от българските младежи показват убеденост, че могат да разграничат дезинформацията в онлайн пространството.

Проучването е осъществено в интервала сред 4 и 12 април онлайн. Отговори са дали 26 189 жители на Европейски Съюз на възраст сред 15 и 30 години.
Източник: darik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР