Външните министри на 27 държави от Европейския съюз одобриха нов

...
Външните министри на 27 държави от Европейския съюз одобриха нов
Коментари Харесай

ЕС с нов черен списък срещу онези, които преследват опозицията в Русия

Външните министри на 27 страни от Европейския съюз утвърдиха нов режим на наказания против Русия. Като част от него ще бъдат въведени ограничавания против физически и юридически лица, забъркани в нарушавания на човешките права.

Санкциите ще бъдат налагани за съществени нарушавания или злоупотреби с правата на индивида, за репресии против гражданското общество и демократичната съпротива, за подкопаване на демокрацията и върховенството на закона в страната.

Новият черен лист ще включва тези, които са виновни за преследването на опозицията и наказаните за изтезания и отвличания на жители. Става дума за представители на " репресивния държавен уред на Русия ", които взеха политически стимулирани правосъдни решения против цивилен деятели и способстваха за противозаконни арестувания.

Мерките ще включват заледяване на сметки, както и възбрана за влизане в страни от Европейски Съюз.

На първия стадий новият режим на наказания ще засегне 19 лица и Федералната работа за осъществяване на наказванията (ФСИН). По-специално, рестриктивните мерки ще се ползват за съдии, прокурори и следователи, свързани с наказателни каузи против политика Алексей Навални, художничката Александра Скочиленко и правозащитника Олег Орлов.

Така Европейски Съюз разгласи включването в листата със наказания на съдията от Върховния съд Николай Дубовик, който отхвърли жалбата на Алексей Навални против присъдата по делото за клюка против ветерана от Великата отечествена война Игнат Артеменко. Ограничения бяха наложени и на арбитър Оксана Демяшева, която осъди Александра Скочиленко на 7 години затвор за слагане на етикети с антивоенни цени в магазин. На нови наказания предстои и арбитър Елена Астахова, която осъди Олег Орлов на 2,5 години затвор по делото за " дискредитиране “ на армията.

Неофициално новият режим е кръстен на Навални, който умря в колонията на Полярния вълк на 16 февруари. Той е иницииран от балтийските страни, Полша, Румъния, Финландия, Чехия и Швеция. Външните министерства на тези страни са декларирали подготвеност да създадат оферти при съставянето на черен лист. Подобен режим е въведен против Беларус, Венецуела, Иран и Северна Корея.

Освен това новите наказания не разрешават износа в Русия на съоръжение и технологии, които се употребяват от управляващите на страната за осъществяване на репресии. Сред тях са бодлива тел, експлозиви и огнестрелни оръжия, съоръжение, технологии или програмен продукт, предопределени главно за потребление в осведомителната сигурност и наблюдението или прихващането на телекомуникации. Повечето от стоките, изброени в документа, преди този момент са били неразрешени за доставка в Русия.
Източник: eurocom.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР