Повече от половината българи одобряват създаването на правителството, но партиите

...
Повече от половината българи одобряват създаването на правителството, но партиите
Коментари Харесай

Над половината българи одобряват създаването на правителството, но партиите в него губят подкрепа


Повече от половината българи утвърждават основаването на държавното управление, само че партиите в него губят поддръжка измежду гласоподавателите си. Това сочи последното изследване на Центъра за разбори и маркетинг. Според данните, в случай че изборите бяха през днешния ден обединението ГЕРБ-СДС би получила 24,9 % поддръжка, а ПП-ДБ 20,4 на 100. 



Високите цени и инфлацията са най-големия проблем на хората, а две трети утвърждават отстраняването на Иван Гешев от поста основен прокурор, само че не и метода, по който това се е случило, сподели шефът на Центъра за разбори и маркетинг Юлий Павлов:



Категорично е неодобрението за бързото избиране на Борислав Сарафов за и.д. „ основен прокурор “ и то единствено от прокурорската гилдия. Само 12% го утвърждават, а „ по-скоро – не “ – 63%. За всички е явно, че това беше прибързана работа. „ Според вас значимо ли е най-сетне да бъде определен новия състав на Висш съдебен съвет, защото сегашният е с изминал мандат е към този момент втора година “ – „ Да, значимо е “ - 73%. „ Не, не е значимо “ - 9% “.



83 % от хората споделят, че в случай че има предварителен избор не биха дали своят вот за партия, водена от Иван Гешев. 



Изследването на Центъра за разбори и маркетинг е извършено в интервала 3-10-ти юли измежду 1021 души със лични средства на организацията.
Източник: skandal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР