В последните две седмици стана ясно, че служебният кабинет не

...
В последните две седмици стана ясно, че служебният кабинет не
Коментари Харесай

Марчела Абрашева, социолог: Служебният кабинет не е политически независим

„ В последните две седмици стана ясно, че служебният кабинет не е политически самостоятелен. В държанието си припомня държанието от последните две ръководства на ГЕРБ – когато има социална реакция в границите на един ден нещо може да бъде променено. Отмяната на решението на Министерския съвет за новата частна болница е на фона на всички рецензии ". Това съобщи социологът Марчела Абрашева.

Вчера министерският съвет анулира решението за основаване на „ Многопрофилна болница за интензивно лекуване „ Мама и Аз ", гр. София. Премиерът Димитър Главчев разпореди незабавната анулация на държавното решение и съобщи желание да бъде потърсена отговорност на хората, които са го предложили за разглеждане.

То бе признато на съвещание на служебния кабинет по предложение на министърката на опазването на здравето, а по-рано денем, след множеството рецензии, Главчев предизвести, че в случай че Галя Кондева не подава отчет за анулацията на решението, ще изиска от президента промяната й като здравен министър.

" И това държавно управление не наподобява да работи в границите на правила и на стратегии ", заключи Абрашева. Според нея, на новия здравен министър не беше дадена опция да даде мнение в границите на седмица.

„ Появяват се нови лица, само че не се появяват нови послания. Появяват се остарели послания, в това число изразени и от Ваня Григорова. Няма нова водеща нишка ", сподели тя относно предстоящите предварителни парламентарни избори пред NOVA NEWS.
Източник: skandal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР