Асфалтират улиците в Благоевград и през нощтаУлиците в Благоевград ще

...
Асфалтират улиците в Благоевград и през нощтаУлиците в Благоевград ще
Коментари Харесай

Асфалтират улиците в Благоевград и през нощта

Асфалтират улиците в Благоевград и през нощта
Улиците в Благоевград ще се асфалтират по нов метод, като от локалната администрация прецизираха, че служащите ще бъдат на терен и през нощта. Само преди дни от Общината оповестиха, че стартират ударно изкърпването на уличната мрежа, а концепцията след фрезоването денем, вечер да се асфалтира, е на кмета Методи Байкушев.  Целта е да се избегне натовареният трафик и да се спестят усложненията на водачите.
За по-малко от 24 часа бяха готови повредените сектори
и бе положена нова настилка в сектор от ул. „ Иван Михайлов “. Възстановяването на уличната мрежа се прави поетапно, според авансово одобрен график. Създадена е организация за навреме информиране на живущите в региона на ремонта за измененията в организацията на придвижване в секторите, които се ремонтират. От петък се работи по различен претрупан бул. „ Димитър Солунски “.
Община Благоевград вкарва нови правила за осъществяване на плановите поправки
от разпределителни сдружения, ВиК и частни лица, включително за включване в мрежите жилищни кооперации. Те ще се съгласуват от общинска администрация, при наложителни ясни условия и периоди за възобновяване на асфалтовата настилка от изпълнителите. Целта е да бъде предотвратено безразборното нарушение на целостта на уличната мрежа в регионалния център.
„ Разкопаването ще се случва единствено тогава, когато е основана организация
за бързо възобновяване. Не можем да позволяваме една дупка да стои отворена с месеци. Обещавам, че през този мандат ще има голяма смяна в това отношение “, безапелационен е кметът на Благоевград Методи Байкушев. Вече няма да се пълнят единствено дупките по улиците, а ще се кърпят по-големи части, с което се цели по-голяма продължителност на положената настилка.
Източник: flashnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР