Повече от година след началото на кризата с коронавируса всички

...
Повече от година след началото на кризата с коронавируса всички
Коментари Харесай

Те диктуват правилата

Повече от година след началото на рецесията с ковид всички ние към този момент сме си построили нови привички и сме се приспособили към характерна рутина. Макар че имунизациите носят вяра за връщане към „ естественото “, доста чиновници не желаят да дават на заден и избират да продължат да работят по схемата, заложена в изискванията на пандемия. Работодателите са изправени пред неповторимо предизвикателство в основаването на работното място на бъдещето, споделя Мери Билбрей, основен шеф „ Човешки запаси “ на консултантската компания JLL.

„ По време на пандемията фирмите бяха по-фокусирани върху благосъстоянието на своите чиновници и сътвориха редица стратегии и запаси за тяхната поддръжка. Трябваше да преосмислим метода, по които да държим чиновниците ангажирани, когато не се намираме на едно място. Сега, когато екипите се връщат в офисите, би трябвало да бъдем гъвкави във връзка с метода, по които гледаме на физическото пространство. Имаме потребност от неповторима офис реда, която е по-благоприятна за хибридната работна мощ. “, споделя Билбрей.

За да могат мениджърите да се оправят по-добре в новата работна среда, те би трябвало да извърнат внимание на новите видове чиновници, които се появиха по време на пандемията. Билбрей дефинира четири обособени групи служащи, които могат да диктуват по какъв начин пространството и технологиите би трябвало да образуват работното място на бъдещето.

Традиционния офис служащ

В тази група попадат хората, които нямат самообладание да се върнат в офиса. Те евентуално не са работили от у дома преди пандемията и се надяват, че няма да им се постанова да го вършат още веднъж.

„ Те не се интересуват толкоз от гъвкавостта на работното време и ротационните графици, колкото другите чиновници. Предизвикателни за фирмите ще бъдат случаите, в които тези обичайни офис служащи ръководят други чиновници и екипи. Този вид управител ще би трябвало да постави спомагателни старания, с цел да одобри и да се приспособи към обстоятелството, че членовете на неговия екип може да са от другите категории и да не желаят да прекарват всичкото си време в офиса “, отбелязва Билбрей.

Служителят, който обича разнообразието

В тази категория са тези служащи, които са желали по-гъвкаво работно време още преди пандемията. Те ценят опциите за директно съдействие и връзка, само че и ценят времето отвън офиса, защото то ускорява възприятията им за ангажираност и.

„ Този вид служащ ще желае да прекарва два или три дни в офиса и да има гъвкаво работно време, както у дома по този начин и на работното си място. Предизвикателството за водачите в този случаи е да схванат по какъв начин да ръководят някой, който от време на време работи от офиса, а различен път от разстояние, тъй че това да не се отразява на другите членове на екипа. Това изисква добра организация и обмисляне на дните, в които е този чиновник ще си сътрудничи със своите сътрудници “, изяснява Билбрей.

Любителят на салдото

Това са чиновниците, които отделят особено внимание на своето здраве и не вършат взаимни отстъпки с салдото сред работата и персоналния живот. Преди пандемията тези служащи са търсили работни места, които са по-близо до техните домове или такива, които са предложили опция за работа от разстояние. За разлика от почитателите на разнообразието, които може да прекарват повече време в офиса, тези чиновници избират да работят повече от у дома.

„ Този вид служащ желае да върви до офиса един път или два пъти в седмицата. Той се нуждае от компания, която предлага добър баланс. Такива служащи се срещат постоянно в софтуерния бранш “, отбелязва Билбрей.

Свободния дух

Това е групата на чиновниците, които желаят да работят напълно от вкъщи си. За тях времето, прекарано със фамилията, е главен приоритет. „ Те може да отидат до офиса за специфична среща или значимо заседание, само че избират да работят от у дома всеки ден. Те не се задоволяват с работа, която им постанова непоколебим график. Предизвикателството пред мениджърите в този случаи е да подсигуряват, че тези чиновници се усещат свързани с компанията и с сътрудниците си “, споделя Билбрей.

Как да методите към другите видове чиновници

От позиция на човешките запаси, значимо е чиновниците да се усещат ангажирани и свързани, като офисът играе основна роля за стимулиране на съдействието и, акцентира Билбрей.

Първата стъпка към приспособяването на работата към другите видове чиновници минава в намирането на вярното съоръжение. Феновете на разнообразието, феновете на салдото и свободните духове се нуждаят от технология, която да им разреши да си сътрудничат с сътрудници, които са в офиса или също като тях работят от разстояние. Достъпа до мобилни устройства и платформи за връзка е от основно значение за хибридната работа.

Лидерите също би трябвало да са наясно с желанията на обособените членове на екипа си и да могат да им дават това, от което се нуждаят. „ Осигурете на водачите принадлежности за образование, с цел да се научат да разпознават видовете чиновници “, споделя Билбрей.

„ Ако не оферирате еластичност, рискувате да изгубите чиновници, които ще се реалокират в компании, предоставящи им такава. Служителите желаят да работят за компании, които споделят техните полезности и разбирания. Те желаят шеф, който се интересува от тяхното благоденствие. “, прибавя тя.

..............

Стефани Воза за

Превод и редакция: Георги Георгиев
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР