Повече от една година в село Новачене, община Никопол, не

...
Повече от една година в село Новачене, община Никопол, не
Коментари Харесай

Жителите на село Новачене не получават сметки за ползвани услуги за вода и електроенергия


Повече от една година в село Новачене, община Никопол, не се получават сметки нито за БТК, нито за електрическа енергия. За това алармира слушателка на предаването " Хоризонт за вас “.

Геновева Колева , специалист по връзки с обществеността във ВиК - Плевен, изясни каква е привината да не се получават сметки на книжен притежател в селото:

На този стадий компания ВиК дава на книжен притежател фактурите за изразходвана вода и респективно сметката за изразходваната вода единствено на юридическите лица, т.е. единствено на компаниите, а за битовите клиенти се издава фактура сега, в който заплатят водата си, т.е. не им се издава единствено касов бон, а им се издава фактура. Не сме имали до момента питания или възражения за това, че битовите клиенти желаят да я получават. Изпълнихме един наш план да им предоставим електронна форма на данни за изразходвана вода и респективно какво дължат. Всеки, който е изискал такава фактура и се е записал на нашата страница, ежемесечно бива уведомяван по електронен път. Тази фактура има статута на книжния притежател. Бихме могли да помислим върху този миг, тъй като до момента концепцията ни беше да ориентираме всичко към по-малко прилагане на хартия от екологична позиция.

Всеки месец " ЧЕЗ Електро България " АД изпраща фактури на близо 600 свои клиенти в село Новачене. Фактурите се доставят от куриерска компания, сподели за " Хоризонт “ Първолета Митева от отдел " Връзки с обществеността “ на " ЧЕЗ Електро България " АД:

Извършихме инспекция по подадения сигнал и получихме удостоверение за навременно и правилно снабдяване на всички фактури в село Новачене. Дружеството реализира всекидневен надзор на няколко равнища върху активността на куриерската компания, обвързвана с доставката на фактурите до потребителите. До момента от клиент от село Новачене при нас не е постъпвал сигнал за проблем с приемането на фактурата на посочения от него адрес.

От звуковия файл можете да чуете целия репортаж на Латинка Светозарова.
Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР