Повече от две години след като бе обявенa за първи

...
Повече от две години след като бе обявенa за първи
Коментари Харесай

Проектът за криптовалута на Facebook вероятно ще приключи

Повече от две години откакто бе обявенa за първи път, спонсорираната от Фейсбук криптовалута, известна преди като Libra, наподобява е към своя край. Асоциацията Diem, основана от обществената мрежа, с цел да ръководи цифровия токен, изследва опцията за продажба на активите си. Това се случва откакто тя срещна съпротивата на регулаторните органи в Съединени американски щати, които се опълчиха на самодейността, твърди Bloomberg.

Федералният запас на Съединени американски щати " нанесе финален удар над напъните ", оказвайки напън върху Silvergate, банковия сътрудник, с който Diem съобщи, че ще работи предходната година, с цел да пусне токена, коментира Bloomberg.  Говорителят на асоциацията Diem, Майкъл Критенден, не отхвърли новината, макар че показа за някои грешки в нея.

Ако Diem в действителност продава активите си, това може да е индикация, че криптовалутата не може да откри път напред. Първоначално Libra трябваше да бъде дигитален токен, подсилен от кошница от валути от целия свят. Регулаторите обаче бързо стопираха тази концепция. След това бе основан банален дизайн, обвързващ ребрандиран токен Diem с щатския $. Очевидно това също не е било задоволително положително решение.

Напоследък се появиха и други признаци, че Diem може да не види бял свят. Дейвид Маркъс, изпълнителният шеф, който в началото предложи Libra и ръководеше цифровия портфейл на Meta, напусна компанията в края на предходната година. В идващите няколко месеца той бе последван от екипа и множеството съоснователи на плана.

A тук ще намерите още!
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР