Повече от десет са опасните плажове по българското Черноморие, на

...
Повече от десет са опасните плажове по българското Черноморие, на
Коментари Харесай

10 плажа по морето, където се давят най-много хора

Повече от 10 са рисковите плажове по българското Черноморие, на които най-често се случват тежки произшествия в морето. Причината е, че линиите са дълги, открити и щом духне вятър, се подвигат високи талази. Според поверието на 6-и август, Преображение Господне, морето се “обърна”. То към този момент стартира да става по-хладно и по-кафяво, тъй като планктонът цъфти.

Слънцето обръща тил на лятото и поглежда към есента, описват опитни морски вълци, представени от "Труд ". “Мъртвакът” превзема морската простор през август, само че тази година рисковото неспокойствие изпревари графика си най-малко с две седмици.

В изораните от талазите дънни ями след утихването напразно плъзват подли подводни течения, които могат да завлекат и най-умелите плувци, безапелационни са спасители с дълъг стаж. Паниката взима най-вече жертви при рискова обстановка в морето, безапелационни са спасителите от плажа.

Те поучават, в случай че човек попадне в мощно течение, да резервира хладнокръвие и да не се паникьосва. И второ – да плува паралелно на брега, а не фронтално към него. От въртоп се излиза единствено с гмуркане надолу.

При всички случаи би трябвало първо да даде сигнал на близките, че е в неволя. Не би трябвало да се влиза в морето и след приложимост на алкохол и щедро хранене. При случаи с туристи, които не се подчиняват и влизат в морето макар възбраните, чиновници на общинска полиция идват на помощ и глобяват. За сходно нарушаване санкцията може да е до 200 лв..

Ето ги и най-опасните плажове:

Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР