Повече от 90 % от децата и подрастващите в САЩ

...
Повече от 90 % от децата и подрастващите в САЩ
Коментари Харесай

Децата в САЩ поглъщат плашещо много сол

Повече от 90 % от децата и подрастващите в Съединени американски щати употребяват огромни количества сол, оповестяват от американските Центрове за предварителна защита и надзор на болесттите. Това може да докара до доста здравословни проблеми – допустимо е да се появят високо кръвно налягане, сърдечно-съдови болести и прочие, показват Франс прес и Ройтерс, които цитират формалните данни на центровете.

За да се понижи риска от болести, от американското Управление на надзор на храните и медикаментите оповестяват, че би трябвало да се вземат бързи ограничения. Трябва да се ограничи използването на сол в хранителната промишленост.

Дечица, които са на възраст сред 6 и 18 години гълтам приблизително 3280 мг сол, а от американските центрове за предварителна защита и надзор на болесттите разясняват, че това е повече от допустимото. Здравните управляващи предлагат оптималното количество сол дневно да бъде не повече от 2300 мг.

Авторите на проучването сигнализират, че управляващите би трябвало да се отнесат задоволително съществено към този проблем. Ако не се обърне внимание в този момент, след няколко години децата ще умират от преждевременна гибел, тъй като ще заболяват от сърдечно-съдови заболявания в още напълно нежна възраст.

Според здравните управляващи казусът не се крие в поставената солница на трапезата вкъщи. Досегашните инспекции на това изказване демонстрират, че най-вече сол се съдържа в индустриалните храни и в гозбите, които се оферират по веригите заведения за хранене за бързо хранене.

 Хранене на детето

Статистически данни демонстрират, че от 2009 и 2010 година 43 на 100 от изядената сол от децата сред 6 и 18–годишна възраст е погълната с артикули като пици, салами, мексикански ястия, тестени произведения, колбаси и други

Приготвянето на топла храна вкъщи е по-добрият вид за децата, в сравнение с да похапват в заведенията към у дома. По този метод ще се понижи последователно количеството сол и родителите ще могат да запазят здравето на своите отрочета доста по-дълго време.

Заради потреблението на прекомерно количество сол за година по света умират 1.6 милиона души. Повечето от тези хора се разболяват от сърдечно-съдови болести.

Източник: gotvach.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР