Повече от 6500 работници мигранти от Индия, Пакистан Непал, Бангладеш

...
Повече от 6500 работници мигранти от Индия, Пакистан Непал, Бангладеш
Коментари Харесай

Черна статистика! Над 6500 са загинали в Катар по подготовката на Мондиал 2022

Повече от 6500 служащи мигранти от Индия, Пакистан Непал, Бангладеш и Шри Ланка са умряли в Катар, откогато страната завоюва семейството на Мондиал 2022 преди тъкмо 10 години, разкрива в свое изследване елитният британски вестник The Guardian.

Констатациите, събрани от държавни източници, значат, че приблизително 12 служащи мигранти от упоменатите пет южноазиатски народи са умирали всяка седмица от декември 2010 година, когато улиците на Доха бяха изпълнени с екзалтирани почитатели, които честваха успеха на Катар при избора на хазаин на международните финали през 2022.

Общият брой на починалите в действителност е много по висок, защото в посочените данни не са включени смъртните случаи от редица други страни, които също изпращат служащи в Катар, като Филипините и Кения. Регистрираните смъртни случаи от последните месеци на 2020 година, също не са включени, прецизират от The Guardian.

През последните 10 години Катар стартира невиждана строителна стратегия, която значително бе подготовка за идния футболен шампионат през идната година. В допълнение към седемте нови стадиона, към този миг са приключени или са в ход десетки огромни планове, в това число ново летище, пътища, системи за публичен превоз, хотели и цялостен нов град, който ще бъде хазаин на финалния дуел от шампионата.

Въпреки че смъртните случаи не са категоризирани по специалност или място на работа, твърди се, че доста от тези служащи, изгубили живота си в Катар, са били предопределение по всички тези инфраструктурни планове, споделя Ник Макгиън, шеф на групата FairSquare Projects, която се занимава със отбраната на трудови правни отношения в Залива.

„ Много огромна част от служащите мигранти, умряли в Катар от 2011 година насам, са в страната единствено и само, тъй като Катар завоюва правото да бъде хазаин на Световното първенство”, заключва той.
function showNative(obj) { setTimeout(function () { if ($( ".suggested-news " ).length > 0) { var nativeAdNumber = $(`.suggested-news`).children().length; var movedFirstRowArticle; var nativeAdd = $(`` + `` + `` + `` + `
Източник: gong.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР