Повeче от 50 служители на НОИ в Пловдив излязоха на

...
Повeче от 50 служители на НОИ в Пловдив излязоха на
Коментари Харесай

,,Стига вече! Инфлацията расте“: Държавни служители на стачка, поставиха ултиматум на управляващите

Повeче от 50 чиновници на Национален осигурителен институт в Пловдив излязоха на едночасова предупредителна стачка поради ниските заплати, които получават, и с искане да бъдат вдигнати с най-малко с 30% от началото на тази година. Те издигнаха плакати „ Стига към този момент работещи небогати “, „ Инфлацията пораства, приходите – не “, „ 0 % нарастване на заплатите против 26 % инфлация “.
„ Настояваме ръководещите да вземат ограничения за покачване на нашите заплати. Те са под междинните за страната, които към този момент надвишават 1400 лв.. Обидно е чиновници да Национален осигурителен институт да взимат по 1200 -1300 лв.. Нашият труд сега са дефинира на процедура като нискоквалифициран “, съобщи Мариета Андонова. Тя добави, че натоварването на чиновниците на Национален осигурителен институт се е нараснало през последните години с 20-30 %, само че приходите им са останали същите.
„ В проектобюджета на страната за тази година са заложени 0 лв. за повишението на заплатите на чиновници на Национален осигурителен институт. Призоваваме ръководещите да се вслушат в настояванията на хората “, съобщи водачът на КНСБ в Пловдив Боян Бойкински, който е уредник на митинга. Той добави, че в случай че не бъдат нараснали трудовите хонорари на хората, те са подготвени да проведат ефикасни митинги и ще преустановят обслужването на жителите, предава 24 часа.
Днешната предупредителна стачка на чиновниците на Национален осигурителен институт в Пловдив е част от националната акция в цялата страна. Тя се организира в двора на Националния застрахователен институт в града, без да бъде спирано обслужването на жителите.
Източник: 7dnibulgaria.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР