Повече от 5 години, след като събра пари за своя

...
Повече от 5 години, след като събра пари за своя
Коментари Харесай

5 години по-късно: Sixense връща парите за неуспешния VR контролер

Повече от 5 години, откакто събра пари за своя контролер за виртуална действителност Stem в Kickstarter . Sixense ще върне назад парите на тези, които го поддържаха. Sixense към този момент няма да създава контролера за крайни консуматори, защото ще търси реализация в артикули за бизнеси и здравния бранш.
Компанията ще възвърне парите на всичките 2383 души, събрали над 600 000 $ за Stem в Kickstarter. Обратно ще получат парите си и тези, които са създали приордър на джаджата след края на кампанията; там пък бяха събрани още 500 000 $.

Sixense едвам неотдавна откри метод за всеобщо произвеждане на Stem, само че реши да се отдръпна от потребителския пазар. Причината е елементарна: в миналото контролерът беше рекламиран като елементарен метод за нахлуване във VR среда, само че през днешния ден всички VR шлемове имат лични контролери. Oculus и HTC от дълго време имат такива, което затруднява шанса на контролерите на трети страни като Sixense да пробият. Проектът на Stem започва точно когато VR беше в начална фаза и тогава имаше смисъл. Днес – не чак толкоз.

Миналия месец Sixense продаде огромна част от дяловете си на MVI Health и ще се насочи към здравния бизнес. Парите от договорката – към 20 милиона $ – ще се употребяват за връщане на сумите на подкрепилите устройството.
Източник: kaldata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР